Kategori: Kogebøger

Power food

Power food 

Bestil og få bogen inden jul !

Med Power Food præsenterer Martin Haugaard Zielke finere madlavning - uden fine fornemmelser ! Fra bogen bringer vi her en dejlig opskrift på julsteg med frisk rødkålssalat ...

Forfatter: Martin Haugaard Zielke


Finere madlavning uden fine fornemmelser!
Al frugt og grønt er godt for kroppen, og det samme gælder fisk og fuldkorn - det ved de fleste. Alligevel er dre nogle fødevarer, som skiller sig ud ved at være proppet med meget mere af alt det gode end andre: de såkaldte power foods.
Betegnelsen dækker over alt fra helt almindelige ingredienser som låg, kål og nødder til blåbær, granatæbler, fede fisk og nye spændende frø som quinoa. Fælles for dem alle er dog, at der ikke blot er tale om sunde, men også utroligt velsmagende og farvestrålende ingredienser.
I programserien "Ha´det godt" på DR1 har man kunne hente inspiration til, hvordan man får en masse power food ind i hverdagen. Med kokken Martin Haugaard Zielkes lækre og nytænkende opskrifter, som er samlet her i bogen, er det nemlig igen sag at leve supersundt døgnet rundt. Hvem ville f.eks. ikke gerne starte dagen med en gang yoghurt med syltede solbær, banen og kanelristet havre, hive en sund wrap med laks, spinat og mandelpesto op af tasken til frokost og runde af med sennepspanerede kyllingelår med spidskål og citron?

Fra bogen bringer vi her en dejlig opskrift på julsteg med frisk rødkålssalat ...

Svinefilet med varme krydderier
Til 4 personer

Ingredienser:
• 1 stk svinefilet uden spæk, 500 g
• Krydderblanding til svinefilet:
• 1 tsk rosépeber
• 1 appelsin
• 1 tsk kanel
• 1 tsk nellike
• 1 tsk spidskommen

Frisk rødkålsalat

Ingredienser:
• ¼ rødkålshoved (ca. 200 gram)
• 1 appelsin, økologisk og usprøjtet (skal bruge revet skal og saften)
• 2 spsk honning
• 2 spsk eddike
• 25 gram tørrede tranebær

Fremgangsmåde
1. Krydderierne gnides på svinestegen, og den bages i ovnen til den er gennemstegt.
2. rødkål snittes fint
3. revet skal og saften fra appelsinen blandes med eddike, honning og de tørrede tranebær, og det hele hældes over rødkålen.
4. Stegen afkøles og skæres i tynde skiver, lægges ved rødkålssalaten.

Kokketip: Brug gerne filetten på rugbrød eller i wraps

Mere inspiration finder du på Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^