Kategori: Kogebøger

Power food

Power food 

Bestil og få bogen inden jul !

Med Power Food præsenterer Martin Haugaard Zielke finere madlavning - uden fine fornemmelser ! Fra bogen bringer vi her en dejlig opskrift på julsteg med frisk rødkålssalat ...

Forfatter: Martin Haugaard Zielke


Finere madlavning uden fine fornemmelser!
Al frugt og grønt er godt for kroppen, og det samme gælder fisk og fuldkorn - det ved de fleste. Alligevel er dre nogle fødevarer, som skiller sig ud ved at være proppet med meget mere af alt det gode end andre: de såkaldte power foods.
Betegnelsen dækker over alt fra helt almindelige ingredienser som låg, kål og nødder til blåbær, granatæbler, fede fisk og nye spændende frø som quinoa. Fælles for dem alle er dog, at der ikke blot er tale om sunde, men også utroligt velsmagende og farvestrålende ingredienser.
I programserien "Ha´det godt" på DR1 har man kunne hente inspiration til, hvordan man får en masse power food ind i hverdagen. Med kokken Martin Haugaard Zielkes lækre og nytænkende opskrifter, som er samlet her i bogen, er det nemlig igen sag at leve supersundt døgnet rundt. Hvem ville f.eks. ikke gerne starte dagen med en gang yoghurt med syltede solbær, banen og kanelristet havre, hive en sund wrap med laks, spinat og mandelpesto op af tasken til frokost og runde af med sennepspanerede kyllingelår med spidskål og citron?

Fra bogen bringer vi her en dejlig opskrift på julsteg med frisk rødkålssalat ...

Svinefilet med varme krydderier
Til 4 personer

Ingredienser:
• 1 stk svinefilet uden spæk, 500 g
• Krydderblanding til svinefilet:
• 1 tsk rosépeber
• 1 appelsin
• 1 tsk kanel
• 1 tsk nellike
• 1 tsk spidskommen

Frisk rødkålsalat

Ingredienser:
• ¼ rødkålshoved (ca. 200 gram)
• 1 appelsin, økologisk og usprøjtet (skal bruge revet skal og saften)
• 2 spsk honning
• 2 spsk eddike
• 25 gram tørrede tranebær

Fremgangsmåde
1. Krydderierne gnides på svinestegen, og den bages i ovnen til den er gennemstegt.
2. rødkål snittes fint
3. revet skal og saften fra appelsinen blandes med eddike, honning og de tørrede tranebær, og det hele hældes over rødkålen.
4. Stegen afkøles og skæres i tynde skiver, lægges ved rødkålssalaten.

Kokketip: Brug gerne filetten på rugbrød eller i wraps

Mere inspiration finder du på Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^