Kategori: Kogebøger

Mormors mad

Mormors mad 

Munter madamme i DRs allerbedste madkøkken ! ...

Anmeldelse og Klumme af Nønne Lønne Votborg

Forfatter: Camilla Plum - 2.udgave
Forlag: Politiken


”Boller af stål”, ”Mad der holder”, ”I haven” og ”Den sorte gryde” – jeg har set dem alle. Ligesom så mange andre, lader jeg mig tryllebinde af Camilla Plum, når hun på DR2 disker op med gedigne retter, der smager af det, de skal smage af. Jeg er så vild med Fru Plum, at det tilmed hænder at der ryger et stykke natmad ned, i form af en ekstra udsendelse endskønt jeg ikke ser ret meget tv normalvis. Læg oveni at flere af programmerne har været vist før …

Madkvalitet i centrum
Camille Plum ér en stor succes. Hendes køkken anerkendes fordi det er så reelt og ærligt; fyldt med gode økologiske danske råvarer med masser af smag. Hos Plum skeles der ikke så meget til fedtprocenter, da tanken vel nok mere er, at vi må tænke os om og vælge med omtanke. Læser vi Camilla Plums kogebøger står det klart, at der er mange grønne dage og måltider med mindre kød, men hvor kødet er fra økologiske dyr. Og så laver hun selvfølgeligt sin mad helt fra bunden!
Igennem flere år har Camilla været aktiv i debatten om gode råvarer. Vi kender hende b. la. fra foreningen Oprør fra maven, der kæmper for en bedre madkvalitet ved fx at lave Farmerts Markets og afholde Koge-task–forces (kogedemonstrationer). Økologiske og biodynamiske varer er der allerflest af i hendes køkken. Men etniske butikker frekventeres selvfølgelig også.

Relancering af ”Mormors Mad”
Nu giver Politiken på ny mulighed for at erhverve kogebogen ”Mormors Mad: mad til dem der ved alt om wok og pasta, men savner mormors gryder”. Bogen er nu genoptrykt i 2. uændret udgave. Det er en oplagt chance for glade seerne af tv-programmerne til at sikre sig et eksemplar af Camilla Plums herlige bog om retro retter der rykker!

Barndommens livretter på print
”Mormors Mad” er selvfølgeligt delt op i de fire årstider, for hos Camilla Plum handler det om at spise det, der er i sæson og dermed nyde råvarerne mens de er bedst og billigst. Retterne er ikke bare klassiske, de er legendariske for det danske køkken! Camilla Plum er helt tilbage i min ”Glemmebog” og finde retter frem, jeg havde glemt eller måske blot hørt tale om. Hun forstår at præsenterer dem på en sådan måde, at de bliver præcis så uimodståelige at jeg fatter pen og papir for at skrive ingredienserne på min huskeseddel.

Formidling i top
En stor styrke i Camilla Plums formidling er, at selv vanskelige retter bliver viderebragt på en måde så tilgangen bliver knap så svær. Det giver et meget stort plus i karatkerbogen i forhold til andre kokke og kogerske. Formidling og layout går fornemt hånd i hånd igennem hele bogen. Måske kunne den uerfarne husmor eller husfader bruge angivelse af hvilke retter der evt. kan fryses (jeg ved udmærket at Fru Plum ikke er glad for fryseren, men i mange hjem er det et must). På samme vis kunne et par tips til brug af rester være til stor nytte i en tid, hvor vi heldigvis er flere der forsøger at blive bedre til at gøre bruge af overskydende mad. Og ikke alle har jo helt samme store kreativitet som Camilla Plum, så netop derfor …

Bogen du MÅ eje!
De små personlige anekdoter, interessante bidder fra madens og måltidets kulturhistorie samt utallige gode råd er med til at give ”Mormors Mad” en uimodståelig kraft og smag!

Links …:

• Fuglebjerggaard.dk

Se også …:

• Oprør fra maven
Foreningen "Oprør fra Maven" arbejder for:
• At få sat mere fokus på den daglige mad, både i private hjem og den mad, som serveres i kantiner, på plejehjem, i daginstitutioner osv.
• At få højnet madkvaliteten og få udbredt kendskabet til, hvad gode, sunde, velsmagende madvarer er.
• At øge mulighederne for den enkelte at skaffe sig gode, dejlige, velsmagende madvarer.
• At få stillet skarp på den forskel, der er på konventionelle og økologiske madvarer, og hvordan dyrkningsforholdene påvirker madens smag og øvrige kvaliteter.
• At sætte maden i et internationalt perspektiv, både hvad angår ressoucefordeling, medansvar, fair trade, samhandel, og ulandssproblematikken generelt.

Kilde : oproerframaven.dk
Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^