Kategori: Kogebøger

Mormors mad

Mormors mad 

Munter madamme i DRs allerbedste madkøkken ! ...

Anmeldelse og Klumme af Nønne Lønne Votborg

Forfatter: Camilla Plum - 2.udgave
Forlag: Politiken


”Boller af stål”, ”Mad der holder”, ”I haven” og ”Den sorte gryde” – jeg har set dem alle. Ligesom så mange andre, lader jeg mig tryllebinde af Camilla Plum, når hun på DR2 disker op med gedigne retter, der smager af det, de skal smage af. Jeg er så vild med Fru Plum, at det tilmed hænder at der ryger et stykke natmad ned, i form af en ekstra udsendelse endskønt jeg ikke ser ret meget tv normalvis. Læg oveni at flere af programmerne har været vist før …

Madkvalitet i centrum
Camille Plum ér en stor succes. Hendes køkken anerkendes fordi det er så reelt og ærligt; fyldt med gode økologiske danske råvarer med masser af smag. Hos Plum skeles der ikke så meget til fedtprocenter, da tanken vel nok mere er, at vi må tænke os om og vælge med omtanke. Læser vi Camilla Plums kogebøger står det klart, at der er mange grønne dage og måltider med mindre kød, men hvor kødet er fra økologiske dyr. Og så laver hun selvfølgeligt sin mad helt fra bunden!
Igennem flere år har Camilla været aktiv i debatten om gode råvarer. Vi kender hende b. la. fra foreningen Oprør fra maven, der kæmper for en bedre madkvalitet ved fx at lave Farmerts Markets og afholde Koge-task–forces (kogedemonstrationer). Økologiske og biodynamiske varer er der allerflest af i hendes køkken. Men etniske butikker frekventeres selvfølgelig også.

Relancering af ”Mormors Mad”
Nu giver Politiken på ny mulighed for at erhverve kogebogen ”Mormors Mad: mad til dem der ved alt om wok og pasta, men savner mormors gryder”. Bogen er nu genoptrykt i 2. uændret udgave. Det er en oplagt chance for glade seerne af tv-programmerne til at sikre sig et eksemplar af Camilla Plums herlige bog om retro retter der rykker!

Barndommens livretter på print
”Mormors Mad” er selvfølgeligt delt op i de fire årstider, for hos Camilla Plum handler det om at spise det, der er i sæson og dermed nyde råvarerne mens de er bedst og billigst. Retterne er ikke bare klassiske, de er legendariske for det danske køkken! Camilla Plum er helt tilbage i min ”Glemmebog” og finde retter frem, jeg havde glemt eller måske blot hørt tale om. Hun forstår at præsenterer dem på en sådan måde, at de bliver præcis så uimodståelige at jeg fatter pen og papir for at skrive ingredienserne på min huskeseddel.

Formidling i top
En stor styrke i Camilla Plums formidling er, at selv vanskelige retter bliver viderebragt på en måde så tilgangen bliver knap så svær. Det giver et meget stort plus i karatkerbogen i forhold til andre kokke og kogerske. Formidling og layout går fornemt hånd i hånd igennem hele bogen. Måske kunne den uerfarne husmor eller husfader bruge angivelse af hvilke retter der evt. kan fryses (jeg ved udmærket at Fru Plum ikke er glad for fryseren, men i mange hjem er det et must). På samme vis kunne et par tips til brug af rester være til stor nytte i en tid, hvor vi heldigvis er flere der forsøger at blive bedre til at gøre bruge af overskydende mad. Og ikke alle har jo helt samme store kreativitet som Camilla Plum, så netop derfor …

Bogen du MÅ eje!
De små personlige anekdoter, interessante bidder fra madens og måltidets kulturhistorie samt utallige gode råd er med til at give ”Mormors Mad” en uimodståelig kraft og smag!

Links …:

• Fuglebjerggaard.dk

Se også …:

• Oprør fra maven
Foreningen "Oprør fra Maven" arbejder for:
• At få sat mere fokus på den daglige mad, både i private hjem og den mad, som serveres i kantiner, på plejehjem, i daginstitutioner osv.
• At få højnet madkvaliteten og få udbredt kendskabet til, hvad gode, sunde, velsmagende madvarer er.
• At øge mulighederne for den enkelte at skaffe sig gode, dejlige, velsmagende madvarer.
• At få stillet skarp på den forskel, der er på konventionelle og økologiske madvarer, og hvordan dyrkningsforholdene påvirker madens smag og øvrige kvaliteter.
• At sætte maden i et internationalt perspektiv, både hvad angår ressoucefordeling, medansvar, fair trade, samhandel, og ulandssproblematikken generelt.

Kilde : oproerframaven.dk
Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^