Kategori: Kogebøger

Mit første køkken

Mit første køkken 

Madmanual for unge amatører med hang til lette løsninger ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Fin førstehjælp til den unge kok
Unge, uerfarne men sultne. ”Og hvad gør vi så lille du?”. Snupper en kogebog og finder på råd. Fx den ny ”Mit første køkken" af madskribenten Maria Meldgaard, der netop er tilegnet begynderne, som lige er flyttet hjemmefra.
Forældre og andre opmærksomme voksne med trang til at vise kærlighed for unge, der for første gang skal klare sig uden mor og fars gode mad, kan give en hjælpende hånd i form af bogen "Mit første køkken”, der vil være en fin start, når den unge novice står famlende og mangler velsmagende opskrifter.

Tyve ting vi alle ka´li´!
I "Mit første køkken" tager den erfarne madskribent Maria Meldgaard udgangspunkt i en serie helt almindelige fødevarer, der omfatter tyve forskellige produkter, vi alle sammen kender og nemt kan købe i de forskellige supermarkeder og lavprisbutikker. Der er tale om mestendels sunde sager, ting der holder sig godt på hylden eller på køl/frost ligesom prisen ikke er særlig høj. Blandt de tyve fødevarer finder vi fx mælk, havregryn, broccoli, frosne bønner, frosne jordbær og hvidkål. Jo, det er populære madvarer vi kan få hvor som helst og når som helst!

Tre gange tyve
Maria Meldgård giver tre forslag til, hvad der kan laves med hver af de tyve fødevarer bogen byder på. Opskrifterne rummer alt lige fra morgenmad, bagværk, søde sager til varme retter og en kop varm mælk med honning! Alsidigt og varieret, men også hyggeligt og rart, som var det hjemme hos ens forældre.
Opskrifterne i "Mit første køkken" er lette og nemme at kaste sig over for den sultne unge kok, men også tilpas spændende til at det er sjovt og udfordrende. Vi får serveret andet og mere end den evindelige pasta med kødsovs og på mange måder hæver bogen sig over kollegieniveauet. Alligevel savner jeg dog at Maria Meldgaard tør at præsentere sin læser for lidt mere, når det gælder tilsmagning. Jeg vil mene, at maden kunne få mere smag og karakter, hvis ikke forfatteren var så beskeden med brugen af krydderier og andre smagstilsætninger.
Jovist er jeg helt enig i, at der ikke er brug for at den unge kok skal introduceres for et stort arsenal af krydderier og alskens sager, vi er nogle der fylder skabe og skuffer med. Det koster og kan forvirre mere end det måske gavner. Men der er ikke nogen logik i at holde sig til én eller to ting i en opskrift, når bogen alligevel favner flere ingredienser. Det bliver for spartanske og den smagsmæssige dybde udebliver, når der ikke er noget til at fremhæve det valgte krydderi etc. Måske er Maria Meldgaard bange for at novicen skal tabe overblikket, men dertil er opskrifterne alligevel for simple og skulle det endelig være kunne hun jo anføre ”Med ekstra smag”, som den mere øvede kan vælge.

Ligetil og lige som den skal være!
"Mit første køkken" er en fornuftig begynderkogebog, der uden tvivl vil skærpe interessen for madlavning. Hertil kommer en række gode tips, der er rare at have når flyttebilen er kørt og familien ikke mere er nær. Det her er mad de unge gider og dermed et udmærket udgangspunkt for større madoplevelser! Maria Meldgaard sørger for sund og nem mad lavet fra bunden i sin nye kogebog. Måske ikke den helt store kogekunst, men godt nok til at de fleste unge vil være pænt tilfredse og forældrene vil sove sødt. Ikke helt dårligt!

Titel: Mit første køkken - En kogebog for Amanda, Viktor og alle andre unge, der flytter hjemmefra
Forfatter: Maria Meldgaard
Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^