Kategori: Kogebøger

Mit første køkken

Mit første køkken 

Madmanual for unge amatører med hang til lette løsninger ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Fin førstehjælp til den unge kok
Unge, uerfarne men sultne. ”Og hvad gør vi så lille du?”. Snupper en kogebog og finder på råd. Fx den ny ”Mit første køkken" af madskribenten Maria Meldgaard, der netop er tilegnet begynderne, som lige er flyttet hjemmefra.
Forældre og andre opmærksomme voksne med trang til at vise kærlighed for unge, der for første gang skal klare sig uden mor og fars gode mad, kan give en hjælpende hånd i form af bogen "Mit første køkken”, der vil være en fin start, når den unge novice står famlende og mangler velsmagende opskrifter.

Tyve ting vi alle ka´li´!
I "Mit første køkken" tager den erfarne madskribent Maria Meldgaard udgangspunkt i en serie helt almindelige fødevarer, der omfatter tyve forskellige produkter, vi alle sammen kender og nemt kan købe i de forskellige supermarkeder og lavprisbutikker. Der er tale om mestendels sunde sager, ting der holder sig godt på hylden eller på køl/frost ligesom prisen ikke er særlig høj. Blandt de tyve fødevarer finder vi fx mælk, havregryn, broccoli, frosne bønner, frosne jordbær og hvidkål. Jo, det er populære madvarer vi kan få hvor som helst og når som helst!

Tre gange tyve
Maria Meldgård giver tre forslag til, hvad der kan laves med hver af de tyve fødevarer bogen byder på. Opskrifterne rummer alt lige fra morgenmad, bagværk, søde sager til varme retter og en kop varm mælk med honning! Alsidigt og varieret, men også hyggeligt og rart, som var det hjemme hos ens forældre.
Opskrifterne i "Mit første køkken" er lette og nemme at kaste sig over for den sultne unge kok, men også tilpas spændende til at det er sjovt og udfordrende. Vi får serveret andet og mere end den evindelige pasta med kødsovs og på mange måder hæver bogen sig over kollegieniveauet. Alligevel savner jeg dog at Maria Meldgaard tør at præsentere sin læser for lidt mere, når det gælder tilsmagning. Jeg vil mene, at maden kunne få mere smag og karakter, hvis ikke forfatteren var så beskeden med brugen af krydderier og andre smagstilsætninger.
Jovist er jeg helt enig i, at der ikke er brug for at den unge kok skal introduceres for et stort arsenal af krydderier og alskens sager, vi er nogle der fylder skabe og skuffer med. Det koster og kan forvirre mere end det måske gavner. Men der er ikke nogen logik i at holde sig til én eller to ting i en opskrift, når bogen alligevel favner flere ingredienser. Det bliver for spartanske og den smagsmæssige dybde udebliver, når der ikke er noget til at fremhæve det valgte krydderi etc. Måske er Maria Meldgaard bange for at novicen skal tabe overblikket, men dertil er opskrifterne alligevel for simple og skulle det endelig være kunne hun jo anføre ”Med ekstra smag”, som den mere øvede kan vælge.

Ligetil og lige som den skal være!
"Mit første køkken" er en fornuftig begynderkogebog, der uden tvivl vil skærpe interessen for madlavning. Hertil kommer en række gode tips, der er rare at have når flyttebilen er kørt og familien ikke mere er nær. Det her er mad de unge gider og dermed et udmærket udgangspunkt for større madoplevelser! Maria Meldgaard sørger for sund og nem mad lavet fra bunden i sin nye kogebog. Måske ikke den helt store kogekunst, men godt nok til at de fleste unge vil være pænt tilfredse og forældrene vil sove sødt. Ikke helt dårligt!

Titel: Mit første køkken - En kogebog for Amanda, Viktor og alle andre unge, der flytter hjemmefra
Forfatter: Maria Meldgaard
Bestil online

Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^