Kategori: Kogebøger

Mit første køkken

Mit første køkken 

Madmanual for unge amatører med hang til lette løsninger ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Fin førstehjælp til den unge kok
Unge, uerfarne men sultne. ”Og hvad gør vi så lille du?”. Snupper en kogebog og finder på råd. Fx den ny ”Mit første køkken" af madskribenten Maria Meldgaard, der netop er tilegnet begynderne, som lige er flyttet hjemmefra.
Forældre og andre opmærksomme voksne med trang til at vise kærlighed for unge, der for første gang skal klare sig uden mor og fars gode mad, kan give en hjælpende hånd i form af bogen "Mit første køkken”, der vil være en fin start, når den unge novice står famlende og mangler velsmagende opskrifter.

Tyve ting vi alle ka´li´!
I "Mit første køkken" tager den erfarne madskribent Maria Meldgaard udgangspunkt i en serie helt almindelige fødevarer, der omfatter tyve forskellige produkter, vi alle sammen kender og nemt kan købe i de forskellige supermarkeder og lavprisbutikker. Der er tale om mestendels sunde sager, ting der holder sig godt på hylden eller på køl/frost ligesom prisen ikke er særlig høj. Blandt de tyve fødevarer finder vi fx mælk, havregryn, broccoli, frosne bønner, frosne jordbær og hvidkål. Jo, det er populære madvarer vi kan få hvor som helst og når som helst!

Tre gange tyve
Maria Meldgård giver tre forslag til, hvad der kan laves med hver af de tyve fødevarer bogen byder på. Opskrifterne rummer alt lige fra morgenmad, bagværk, søde sager til varme retter og en kop varm mælk med honning! Alsidigt og varieret, men også hyggeligt og rart, som var det hjemme hos ens forældre.
Opskrifterne i "Mit første køkken" er lette og nemme at kaste sig over for den sultne unge kok, men også tilpas spændende til at det er sjovt og udfordrende. Vi får serveret andet og mere end den evindelige pasta med kødsovs og på mange måder hæver bogen sig over kollegieniveauet. Alligevel savner jeg dog at Maria Meldgaard tør at præsentere sin læser for lidt mere, når det gælder tilsmagning. Jeg vil mene, at maden kunne få mere smag og karakter, hvis ikke forfatteren var så beskeden med brugen af krydderier og andre smagstilsætninger.
Jovist er jeg helt enig i, at der ikke er brug for at den unge kok skal introduceres for et stort arsenal af krydderier og alskens sager, vi er nogle der fylder skabe og skuffer med. Det koster og kan forvirre mere end det måske gavner. Men der er ikke nogen logik i at holde sig til én eller to ting i en opskrift, når bogen alligevel favner flere ingredienser. Det bliver for spartanske og den smagsmæssige dybde udebliver, når der ikke er noget til at fremhæve det valgte krydderi etc. Måske er Maria Meldgaard bange for at novicen skal tabe overblikket, men dertil er opskrifterne alligevel for simple og skulle det endelig være kunne hun jo anføre ”Med ekstra smag”, som den mere øvede kan vælge.

Ligetil og lige som den skal være!
"Mit første køkken" er en fornuftig begynderkogebog, der uden tvivl vil skærpe interessen for madlavning. Hertil kommer en række gode tips, der er rare at have når flyttebilen er kørt og familien ikke mere er nær. Det her er mad de unge gider og dermed et udmærket udgangspunkt for større madoplevelser! Maria Meldgaard sørger for sund og nem mad lavet fra bunden i sin nye kogebog. Måske ikke den helt store kogekunst, men godt nok til at de fleste unge vil være pænt tilfredse og forældrene vil sove sødt. Ikke helt dårligt!

Titel: Mit første køkken - En kogebog for Amanda, Viktor og alle andre unge, der flytter hjemmefra
Forfatter: Maria Meldgaard
Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^