Kategori: Kogebøger

Mit første køkken

Mit første køkken 

Madmanual for unge amatører med hang til lette løsninger ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Fin førstehjælp til den unge kok
Unge, uerfarne men sultne. ”Og hvad gør vi så lille du?”. Snupper en kogebog og finder på råd. Fx den ny ”Mit første køkken" af madskribenten Maria Meldgaard, der netop er tilegnet begynderne, som lige er flyttet hjemmefra.
Forældre og andre opmærksomme voksne med trang til at vise kærlighed for unge, der for første gang skal klare sig uden mor og fars gode mad, kan give en hjælpende hånd i form af bogen "Mit første køkken”, der vil være en fin start, når den unge novice står famlende og mangler velsmagende opskrifter.

Tyve ting vi alle ka´li´!
I "Mit første køkken" tager den erfarne madskribent Maria Meldgaard udgangspunkt i en serie helt almindelige fødevarer, der omfatter tyve forskellige produkter, vi alle sammen kender og nemt kan købe i de forskellige supermarkeder og lavprisbutikker. Der er tale om mestendels sunde sager, ting der holder sig godt på hylden eller på køl/frost ligesom prisen ikke er særlig høj. Blandt de tyve fødevarer finder vi fx mælk, havregryn, broccoli, frosne bønner, frosne jordbær og hvidkål. Jo, det er populære madvarer vi kan få hvor som helst og når som helst!

Tre gange tyve
Maria Meldgård giver tre forslag til, hvad der kan laves med hver af de tyve fødevarer bogen byder på. Opskrifterne rummer alt lige fra morgenmad, bagværk, søde sager til varme retter og en kop varm mælk med honning! Alsidigt og varieret, men også hyggeligt og rart, som var det hjemme hos ens forældre.
Opskrifterne i "Mit første køkken" er lette og nemme at kaste sig over for den sultne unge kok, men også tilpas spændende til at det er sjovt og udfordrende. Vi får serveret andet og mere end den evindelige pasta med kødsovs og på mange måder hæver bogen sig over kollegieniveauet. Alligevel savner jeg dog at Maria Meldgaard tør at præsentere sin læser for lidt mere, når det gælder tilsmagning. Jeg vil mene, at maden kunne få mere smag og karakter, hvis ikke forfatteren var så beskeden med brugen af krydderier og andre smagstilsætninger.
Jovist er jeg helt enig i, at der ikke er brug for at den unge kok skal introduceres for et stort arsenal af krydderier og alskens sager, vi er nogle der fylder skabe og skuffer med. Det koster og kan forvirre mere end det måske gavner. Men der er ikke nogen logik i at holde sig til én eller to ting i en opskrift, når bogen alligevel favner flere ingredienser. Det bliver for spartanske og den smagsmæssige dybde udebliver, når der ikke er noget til at fremhæve det valgte krydderi etc. Måske er Maria Meldgaard bange for at novicen skal tabe overblikket, men dertil er opskrifterne alligevel for simple og skulle det endelig være kunne hun jo anføre ”Med ekstra smag”, som den mere øvede kan vælge.

Ligetil og lige som den skal være!
"Mit første køkken" er en fornuftig begynderkogebog, der uden tvivl vil skærpe interessen for madlavning. Hertil kommer en række gode tips, der er rare at have når flyttebilen er kørt og familien ikke mere er nær. Det her er mad de unge gider og dermed et udmærket udgangspunkt for større madoplevelser! Maria Meldgaard sørger for sund og nem mad lavet fra bunden i sin nye kogebog. Måske ikke den helt store kogekunst, men godt nok til at de fleste unge vil være pænt tilfredse og forældrene vil sove sødt. Ikke helt dårligt!

Titel: Mit første køkken - En kogebog for Amanda, Viktor og alle andre unge, der flytter hjemmefra
Forfatter: Maria Meldgaard
Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^