Kategori: Kogebøger

Mad med saft og kraft

Mad med saft og kraft 

Mad med saft og kraft er en skøn bog fra ende til anden, skriver KvindeGuidens anmelder Nønne Lønne ...

Titel: Den skaldede kok - mad med saft og kraft
Forfatter: Carsten Olsen
Sideantal: 200
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Anmeldt af: Nønne Lønne




Her er herrekogebogen, der siger spar to!

Den skaldede kok præsenterer her en fantastisk bog, med et råt og sejt ydre, der gør den perfekt til manden, der elsker at gå i køkkenet. Især fordi afsnit som "Bål, røg og gløder", "Herreretter", "Tømmermandsmad" og "Forkæl din kæreste" er så rigtigt tænkt og veludført. Mænd vil elske den slags - og mon ikke mange forelskede kærester og søde koner gerne vil være med?!

Hoveddelen af Carsten Olsens nye kogebog kunne godt bære et andet navn. I stedet for "Med saft og kraft" kunne Den Skaldede Kok lige så godt have valgt at kalde kogebogen for "Dansk og dejligt" eller "Danske travere", for det er i sandhed det skønne danske køkken, vi her dykker ned i. Kærligheden til god mad, som vor mor lavede den, er stor - lige som Den Skaldede Kok selv er.

Mennesket bag Den Skaldede Kok
Med en oprigtig glæde og ægthed bliver vi taget ved hånden og får lært at lave de klassiske retter som labskovs, bankekød og æblekage med flødeskum og ribsgele. Den Skaldede Kok giver os også et par ord med på vejen om hans eget forhold til de forskellige retter; hvornår han første gang smagte det, og hvornår han spiser det i dag.
Historierne får vi fortalt på en fin og hyggelig måde, der giver læseren et mere nuanceret forhold til Den Skaldede Kok. Efter endt læsning var han pludseligt skilsmissebarnet Carsten, der måtte rejse forfærdeligt meget rundt med sin far, som var sælger i tandlægeudstyr. På den måde fik de set mangen et spisested og fascinationen af professionel kogekunst blev grundlagt, da han som 7-årig så en kok smide en rødspætte på stegepanden!

Hjemmelavet take away og madpakker
Carsten Olsen mestrer den gode mad, der er enkel og smager. I afsnittet "På farten" diskes der op med en flot buket af delikate retter, der er egnede, når kokken giver gas på sin super fede bike, men som vi alle sammen vil fryde os over, når vi skal ud af huset. Uanset om vi skal holde picnic, skovtur eller bare have en madpakke, så er der hjælp at hente her.

Forkæl din kæreste
Candlelight dinner og andre gode stunder, hvor kun Mars og Venus er i centrum, forstår Carsten Olsen sig absolut også på. Der gemmer sig en meget følsom og romantisk fyr bag Den Skaldede Kok. Hvem ved om en af os piger snart bliver taget på sengen med en skøn brunch, lavet som Carsten Olsen foreslår vores mænd at kaste sig ud i at anrette.

Imponerende engagement
Mad med saft og kraft er en skøn bog fra ende til anden. Helt igennem inspirerende at opleve det engagement, som Carsten Olsen lægger for dagen, først og fremmest i forhold til sin pragtfulde kogekunst, men også de klare holdninger, der er hele vejen igennem til mad og mennesker.

For meget kød!
Min eneste anke er, at selv om vi her har med solid husmandskost og tømmermandsmad at gøre m.m. så kunne - og skulle - der i mine øjne have været plads til meget mere af det grønne, og jeg havde også gerne set flere fiskeretter.
Det er en fordom, at der i gammel tid ikke blev spist grønt. Tværtimod. Dengang havde man slet ikke råd til alt det kød. Det bugnede med alkens slags grød, supper og grøntsagsretter. Det ville jeg gerne have Carsten Olsens bud på!

Heldigvis har Carsten Olsen endnu en bog klar her i år: "Slank - med mad der smager". Det bliver spændende at se, hvordan den dedikerede og dygtige kok vil diske op med sunde og lette retter, der samtidig smager. Jeg glæder mig meget til at se resultatet.

Utraditionel herrekogebog
Med "Mad med saft og kraft" får I en kogebog, der ikke kommer til at samle støv. Det er god mad, der smager, hele vejen igennem. Billederne er en sand fryd for øjet! Alt i alt en fantastisk fin kogebog, der henvender sig mest til mænd. Giv kogebogen til din mand - og glæd dig til et godt måltid. Din bror vil med garanti også blive glad for bogen til sin fødselsdag eller i julegave. Der ligger mange gode oplevelser gemt i "Mad med saft og kraft", når gutterne skal hygge sig.

Jeg har nydt at kikke med fra sidelinjen og vil gerne låne Carsten Olsens kogebog.
Nu drømmer jeg bare om at komme en tur i Tivoli og spise en middag i Carsten Olsens restaurant! Hvor må det være lækkert!


Yderligere oplysninger:
• Indtil du får købt dit eksemplar af "Mad med saft og kraft", kan du prøve et par opskrifter fra de tv-udsendelser, Carsten Olsen har medvirket i på dk4.
Besøg dv4 >>
• Om Carsten Olsens restaurant og Catering >>
Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^