Kategori: Kogebøger

Mad med saft og kraft

Mad med saft og kraft 

Mad med saft og kraft er en skøn bog fra ende til anden, skriver KvindeGuidens anmelder Nønne Lønne ...

Titel: Den skaldede kok - mad med saft og kraft
Forfatter: Carsten Olsen
Sideantal: 200
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Anmeldt af: Nønne Lønne




Her er herrekogebogen, der siger spar to!

Den skaldede kok præsenterer her en fantastisk bog, med et råt og sejt ydre, der gør den perfekt til manden, der elsker at gå i køkkenet. Især fordi afsnit som "Bål, røg og gløder", "Herreretter", "Tømmermandsmad" og "Forkæl din kæreste" er så rigtigt tænkt og veludført. Mænd vil elske den slags - og mon ikke mange forelskede kærester og søde koner gerne vil være med?!

Hoveddelen af Carsten Olsens nye kogebog kunne godt bære et andet navn. I stedet for "Med saft og kraft" kunne Den Skaldede Kok lige så godt have valgt at kalde kogebogen for "Dansk og dejligt" eller "Danske travere", for det er i sandhed det skønne danske køkken, vi her dykker ned i. Kærligheden til god mad, som vor mor lavede den, er stor - lige som Den Skaldede Kok selv er.

Mennesket bag Den Skaldede Kok
Med en oprigtig glæde og ægthed bliver vi taget ved hånden og får lært at lave de klassiske retter som labskovs, bankekød og æblekage med flødeskum og ribsgele. Den Skaldede Kok giver os også et par ord med på vejen om hans eget forhold til de forskellige retter; hvornår han første gang smagte det, og hvornår han spiser det i dag.
Historierne får vi fortalt på en fin og hyggelig måde, der giver læseren et mere nuanceret forhold til Den Skaldede Kok. Efter endt læsning var han pludseligt skilsmissebarnet Carsten, der måtte rejse forfærdeligt meget rundt med sin far, som var sælger i tandlægeudstyr. På den måde fik de set mangen et spisested og fascinationen af professionel kogekunst blev grundlagt, da han som 7-årig så en kok smide en rødspætte på stegepanden!

Hjemmelavet take away og madpakker
Carsten Olsen mestrer den gode mad, der er enkel og smager. I afsnittet "På farten" diskes der op med en flot buket af delikate retter, der er egnede, når kokken giver gas på sin super fede bike, men som vi alle sammen vil fryde os over, når vi skal ud af huset. Uanset om vi skal holde picnic, skovtur eller bare have en madpakke, så er der hjælp at hente her.

Forkæl din kæreste
Candlelight dinner og andre gode stunder, hvor kun Mars og Venus er i centrum, forstår Carsten Olsen sig absolut også på. Der gemmer sig en meget følsom og romantisk fyr bag Den Skaldede Kok. Hvem ved om en af os piger snart bliver taget på sengen med en skøn brunch, lavet som Carsten Olsen foreslår vores mænd at kaste sig ud i at anrette.

Imponerende engagement
Mad med saft og kraft er en skøn bog fra ende til anden. Helt igennem inspirerende at opleve det engagement, som Carsten Olsen lægger for dagen, først og fremmest i forhold til sin pragtfulde kogekunst, men også de klare holdninger, der er hele vejen igennem til mad og mennesker.

For meget kød!
Min eneste anke er, at selv om vi her har med solid husmandskost og tømmermandsmad at gøre m.m. så kunne - og skulle - der i mine øjne have været plads til meget mere af det grønne, og jeg havde også gerne set flere fiskeretter.
Det er en fordom, at der i gammel tid ikke blev spist grønt. Tværtimod. Dengang havde man slet ikke råd til alt det kød. Det bugnede med alkens slags grød, supper og grøntsagsretter. Det ville jeg gerne have Carsten Olsens bud på!

Heldigvis har Carsten Olsen endnu en bog klar her i år: "Slank - med mad der smager". Det bliver spændende at se, hvordan den dedikerede og dygtige kok vil diske op med sunde og lette retter, der samtidig smager. Jeg glæder mig meget til at se resultatet.

Utraditionel herrekogebog
Med "Mad med saft og kraft" får I en kogebog, der ikke kommer til at samle støv. Det er god mad, der smager, hele vejen igennem. Billederne er en sand fryd for øjet! Alt i alt en fantastisk fin kogebog, der henvender sig mest til mænd. Giv kogebogen til din mand - og glæd dig til et godt måltid. Din bror vil med garanti også blive glad for bogen til sin fødselsdag eller i julegave. Der ligger mange gode oplevelser gemt i "Mad med saft og kraft", når gutterne skal hygge sig.

Jeg har nydt at kikke med fra sidelinjen og vil gerne låne Carsten Olsens kogebog.
Nu drømmer jeg bare om at komme en tur i Tivoli og spise en middag i Carsten Olsens restaurant! Hvor må det være lækkert!


Yderligere oplysninger:
• Indtil du får købt dit eksemplar af "Mad med saft og kraft", kan du prøve et par opskrifter fra de tv-udsendelser, Carsten Olsen har medvirket i på dk4.
Besøg dv4 >>
• Om Carsten Olsens restaurant og Catering >>
Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^