Kategori: Kogebøger

Mad med saft og kraft

Mad med saft og kraft 

Mad med saft og kraft er en skøn bog fra ende til anden, skriver KvindeGuidens anmelder Nønne Lønne ...

Titel: Den skaldede kok - mad med saft og kraft
Forfatter: Carsten Olsen
Sideantal: 200
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Anmeldt af: Nønne Lønne




Her er herrekogebogen, der siger spar to!

Den skaldede kok præsenterer her en fantastisk bog, med et råt og sejt ydre, der gør den perfekt til manden, der elsker at gå i køkkenet. Især fordi afsnit som "Bål, røg og gløder", "Herreretter", "Tømmermandsmad" og "Forkæl din kæreste" er så rigtigt tænkt og veludført. Mænd vil elske den slags - og mon ikke mange forelskede kærester og søde koner gerne vil være med?!

Hoveddelen af Carsten Olsens nye kogebog kunne godt bære et andet navn. I stedet for "Med saft og kraft" kunne Den Skaldede Kok lige så godt have valgt at kalde kogebogen for "Dansk og dejligt" eller "Danske travere", for det er i sandhed det skønne danske køkken, vi her dykker ned i. Kærligheden til god mad, som vor mor lavede den, er stor - lige som Den Skaldede Kok selv er.

Mennesket bag Den Skaldede Kok
Med en oprigtig glæde og ægthed bliver vi taget ved hånden og får lært at lave de klassiske retter som labskovs, bankekød og æblekage med flødeskum og ribsgele. Den Skaldede Kok giver os også et par ord med på vejen om hans eget forhold til de forskellige retter; hvornår han første gang smagte det, og hvornår han spiser det i dag.
Historierne får vi fortalt på en fin og hyggelig måde, der giver læseren et mere nuanceret forhold til Den Skaldede Kok. Efter endt læsning var han pludseligt skilsmissebarnet Carsten, der måtte rejse forfærdeligt meget rundt med sin far, som var sælger i tandlægeudstyr. På den måde fik de set mangen et spisested og fascinationen af professionel kogekunst blev grundlagt, da han som 7-årig så en kok smide en rødspætte på stegepanden!

Hjemmelavet take away og madpakker
Carsten Olsen mestrer den gode mad, der er enkel og smager. I afsnittet "På farten" diskes der op med en flot buket af delikate retter, der er egnede, når kokken giver gas på sin super fede bike, men som vi alle sammen vil fryde os over, når vi skal ud af huset. Uanset om vi skal holde picnic, skovtur eller bare have en madpakke, så er der hjælp at hente her.

Forkæl din kæreste
Candlelight dinner og andre gode stunder, hvor kun Mars og Venus er i centrum, forstår Carsten Olsen sig absolut også på. Der gemmer sig en meget følsom og romantisk fyr bag Den Skaldede Kok. Hvem ved om en af os piger snart bliver taget på sengen med en skøn brunch, lavet som Carsten Olsen foreslår vores mænd at kaste sig ud i at anrette.

Imponerende engagement
Mad med saft og kraft er en skøn bog fra ende til anden. Helt igennem inspirerende at opleve det engagement, som Carsten Olsen lægger for dagen, først og fremmest i forhold til sin pragtfulde kogekunst, men også de klare holdninger, der er hele vejen igennem til mad og mennesker.

For meget kød!
Min eneste anke er, at selv om vi her har med solid husmandskost og tømmermandsmad at gøre m.m. så kunne - og skulle - der i mine øjne have været plads til meget mere af det grønne, og jeg havde også gerne set flere fiskeretter.
Det er en fordom, at der i gammel tid ikke blev spist grønt. Tværtimod. Dengang havde man slet ikke råd til alt det kød. Det bugnede med alkens slags grød, supper og grøntsagsretter. Det ville jeg gerne have Carsten Olsens bud på!

Heldigvis har Carsten Olsen endnu en bog klar her i år: "Slank - med mad der smager". Det bliver spændende at se, hvordan den dedikerede og dygtige kok vil diske op med sunde og lette retter, der samtidig smager. Jeg glæder mig meget til at se resultatet.

Utraditionel herrekogebog
Med "Mad med saft og kraft" får I en kogebog, der ikke kommer til at samle støv. Det er god mad, der smager, hele vejen igennem. Billederne er en sand fryd for øjet! Alt i alt en fantastisk fin kogebog, der henvender sig mest til mænd. Giv kogebogen til din mand - og glæd dig til et godt måltid. Din bror vil med garanti også blive glad for bogen til sin fødselsdag eller i julegave. Der ligger mange gode oplevelser gemt i "Mad med saft og kraft", når gutterne skal hygge sig.

Jeg har nydt at kikke med fra sidelinjen og vil gerne låne Carsten Olsens kogebog.
Nu drømmer jeg bare om at komme en tur i Tivoli og spise en middag i Carsten Olsens restaurant! Hvor må det være lækkert!


Yderligere oplysninger:
• Indtil du får købt dit eksemplar af "Mad med saft og kraft", kan du prøve et par opskrifter fra de tv-udsendelser, Carsten Olsen har medvirket i på dk4.
Besøg dv4 >>
• Om Carsten Olsens restaurant og Catering >>
Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^