Kategori: Kogebøger

Hverdagsmad med udsøgte råvarer

Hverdagsmad med udsøgte råvarer 

Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt...

Terence Conran er nærmest en institution. Den afslappede ældre engelske herre har længe nærmest været et ikon indenfor boligindretning, hvor enkelt, men smagfuldt er kodeordet.

Derfor er det også oplagt, at når han kaster sig over madkulturen, bliver det indenfor de samme rammer. Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt.

Han tager os med på en rejse rundt i det engelske madunivers, som jo ikke ligefrem anses for at være det ypperste køkken, men der findes gode engelske egnsretter for ikke at snakke om deres fiskekultur, som byder på andet end fish & chips i et fedtet avispapir.

Terence Conran hopper også over kanalen (heldigvis) og præsenterer os for en vifte af rustikke franske retter med et stort afsæt i det provencalske køkken. En lille tur sydpå til det italienske bliver der også tid til.

Man har længe savnet en god hverdags-kogebog som alternativ til ”God mad – let at lave”, og selv om ”Conrans Klassiske Køkken” er noget mere avanceret og nok ikke i lige så høj grad bliver den studerendes madbibel på kollegieværelset, så er den i hvert fald et godt alternativ.
Eneste lille minus – hvis man da skal komme med et sådant – vinguiden i bogen er lige lovlig frankofil. Den gode Terence har helt set bort fra Italien, Spanien og oversøiske vinlande til fordel for de franske vindistrikter. Men så igen, skulle alle vinlande være nævnt vil overskuelig- og enkelheden ved kogebogen gå fløjten.

F a k t a
Sir Terence Conran er en af verdens førende og mest trendsættende designere. Derudover er han en passioneret kok og har adskillige restauranter og butikker i bl.a. London, New York, Stockholm og Tokyo. Hans kone Vicki Conran er en erfaren kok, uddannet i Dublin og Paris. De kommer begge til Danmark i forbindelse med bogmessen i Forum i november.

Udgivet på Aschehoug Forlag.


Bestil online

Smushi - Dansk smørrebrød i miniaturestørrelse
Smushi - Dansk smørrebrød i miniaturestørrelse

Tilbered fine og smagfulde smushis, som de serveres hos Lo og Rud på The Royal Cafe på Strøget i København. Her vores varme anbefaling af den smukke opskriftsamling Royal Smushi ...

Læs mere
Smagen af Danmark
Smagen af Danmark

Gennem 250 sider fortæller Claus Meyer om den danske mad- og kulturhistorie, beskriver det moderne nordiske køkkens helt særlige potentiale og kvaliteter, og inspirerer med mere end 75 spændende opskrifter ...

Læs mere
500 juicer & smoothies
500 juicer & smoothies

Bogen rummer alt fra gennemprøvede klassikere til helt nye ideer og smagskombinationer til enhver lejlighed – mættende morgenmadssmoothies, dejlige dessertdrinks og forfriskende sommerdrinks til at nyde i haven ...

Læs mere
200 opskrifter & 100% sommer!
200 opskrifter & 100% sommer!

Til alle der elsker stemningen af sommerhus og smagen af sommer, har Dorthe Studsgarth skrevet "Sommerhuskogebogen" ...

Læs mere
Suveræn sommermad
Suveræn sommermad

Nu kan vi godt begynde at glæde os; til alle de nye, skønne grøntsager, frugter og bær, der begynder at pible op af jorden og modnes på buske og træer. Og til al den gode sommermad, som vi kan lave af dem !

Læs mere
Madglad
Madglad

Hvis du, trods en imponerende kogebogsamling, føler dig som lidt af en kulinarisk analfabet, så er der hjælp at hente i Natalina Henriete Knudsen kogebog "Madglad" ...

Læs mere
Macarons, cupcakes & kagepops
Macarons, cupcakes & kagepops

40 opskrifter på små fine kager, som sætter gang i kreativiteten og kulør på hverdagen. Sjove og hyggelige at bage - og som smager så skønt !

Læs mere
Hverdagsmad fra elBulli
Hverdagsmad fra elbulli

Sammen med chefkok Eugeni de Diego, afslører elBulli´s verdensberømte kok Ferran Adria, for første gang opskrifterne på de måltider, som personalet på elBulli nyder i fællesskab hver dag, inden gæsterne ankommer ...

Læs mere
Knæk koden - og hold dig slank
Knæk koden - og hold dig slank

En vægttabsbog fyldt med gode tips, vejledninger og opskrifter til, hvordan du sikrer et sundt og holdbart vægttab ...

Læs mere
Stenalderkost
Stenalderkost

Stenalderkost er på alles læber i øjeblikket, og michelinkokken Thomas Rode er i disse dage ved at åbne sin nye fastfood restaurant i Torvehallerne med "stenalderkost". Bliv klog på den nye trend med denne bog. Det er slet ikke så tosset ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^