Kategori: Kogebøger

Hverdagsmad med udsøgte råvarer

Hverdagsmad med udsøgte råvarer 

Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt...

Terence Conran er nærmest en institution. Den afslappede ældre engelske herre har længe nærmest været et ikon indenfor boligindretning, hvor enkelt, men smagfuldt er kodeordet.

Derfor er det også oplagt, at når han kaster sig over madkulturen, bliver det indenfor de samme rammer. Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt.

Han tager os med på en rejse rundt i det engelske madunivers, som jo ikke ligefrem anses for at være det ypperste køkken, men der findes gode engelske egnsretter for ikke at snakke om deres fiskekultur, som byder på andet end fish & chips i et fedtet avispapir.

Terence Conran hopper også over kanalen (heldigvis) og præsenterer os for en vifte af rustikke franske retter med et stort afsæt i det provencalske køkken. En lille tur sydpå til det italienske bliver der også tid til.

Man har længe savnet en god hverdags-kogebog som alternativ til ”God mad – let at lave”, og selv om ”Conrans Klassiske Køkken” er noget mere avanceret og nok ikke i lige så høj grad bliver den studerendes madbibel på kollegieværelset, så er den i hvert fald et godt alternativ.
Eneste lille minus – hvis man da skal komme med et sådant – vinguiden i bogen er lige lovlig frankofil. Den gode Terence har helt set bort fra Italien, Spanien og oversøiske vinlande til fordel for de franske vindistrikter. Men så igen, skulle alle vinlande være nævnt vil overskuelig- og enkelheden ved kogebogen gå fløjten.

F a k t a
Sir Terence Conran er en af verdens førende og mest trendsættende designere. Derudover er han en passioneret kok og har adskillige restauranter og butikker i bl.a. London, New York, Stockholm og Tokyo. Hans kone Vicki Conran er en erfaren kok, uddannet i Dublin og Paris. De kommer begge til Danmark i forbindelse med bogmessen i Forum i november.

Udgivet på Aschehoug Forlag.


Bestil online

Masser af tilbehør
Masser af tilbehør

Kig i Charlotte & Ida Grønlykke nye, skønne kogebog, som byder på opskrifter ud i de sydeuropæiske landkøkkener over indiske gadeboder til bedste- og oldeforældrenes sans for kvalitet og den gode smag ...

Læs mere
Sophie Dahls køkken året rundt
Sophie Dahls køkken året rundt

Sophie Dahls nye smukke kogebog, er fuld af inspirerende opskrifter til ethvert måltid. Det er opskrifter med smag og historie, baseret på årstidens råvarer ...

Læs mere
Kirsten Skaarups grønne køkken
Kirsten Skaarups grønne køkken

Grøn mad med nye og vidunderlige indtryk for smagsløgene. Vegetariske opskrifter til alle dagens måltider !

Læs mere
Let og lækker lykkemad med Louise
Let og lækker lykkemad med Louise

"At spise sundt og lækkert med Louise Bruun er på ingen måde lig afsavn og fanatisme. Hvor er det fint, at opleve en opskriftssamling, der forener lækker mad og sund ernæring på så flot vis ...

Læs mere
Styrk dit immunforsvar
Styrk dit immunforsvar

En guldgrube for enhver, som vil holde immunforsvaret sundt og stærkt. Det er en nyttig opslagsbog med inspirerende opskrifter på nemme og sunde retter ...

Læs mere
Sundt sødt
Sundt sødt

Ny skøn opskriftssamling præsenterer 50 hurtige og nemme ideer til sunde søde sager, kager og is - også velegnet til diabetikere og glutenallergikere ....

Læs mere
Nyd dig sund - Raw snacks
Nyd dig sund - Raw snacks

Ny bog fra forfatteren til bestsellersuccesen Raw Cake hjælper dig til at kvitte trøstespisningen og de dårlige madvaner en gang for alle ...

Læs mere
Spise med Price sæson 3
Spise med Price sæson 3

Adam og James er tilbage i topform med opskrifterne fra tredje sæson af den populære tv-udsendelse Spise med Price. Herlig læsning og mad-underholdning i topklasse ...

Læs mere
Nyt vegetarisk mad
Nyt vegetarisk mad

En anderledes kogebog for alle, der holder af god mad og gode råvarer ! Vil med sin tilbagelænede stil utvivlsomt tiltale alle. Selv de - vegetarer eller ej - der kun nødigt nærmer sig køkkenet ...

Læs mere
Meyers kager
Meyers kager

Glæd dig til at læse kagernes dragende historie, inden du kaster dig over bogens overvældende opbud af knasende sprøde, lokkende søde, behageligt bløde og ikke mindst fuldfede og smørgode opskrifter ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^