Kategori: Kogebøger

Hverdagsmad med udsøgte råvarer

Hverdagsmad med udsøgte råvarer 

Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt...

Terence Conran er nærmest en institution. Den afslappede ældre engelske herre har længe nærmest været et ikon indenfor boligindretning, hvor enkelt, men smagfuldt er kodeordet.

Derfor er det også oplagt, at når han kaster sig over madkulturen, bliver det indenfor de samme rammer. Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt.

Han tager os med på en rejse rundt i det engelske madunivers, som jo ikke ligefrem anses for at være det ypperste køkken, men der findes gode engelske egnsretter for ikke at snakke om deres fiskekultur, som byder på andet end fish & chips i et fedtet avispapir.

Terence Conran hopper også over kanalen (heldigvis) og præsenterer os for en vifte af rustikke franske retter med et stort afsæt i det provencalske køkken. En lille tur sydpå til det italienske bliver der også tid til.

Man har længe savnet en god hverdags-kogebog som alternativ til ”God mad – let at lave”, og selv om ”Conrans Klassiske Køkken” er noget mere avanceret og nok ikke i lige så høj grad bliver den studerendes madbibel på kollegieværelset, så er den i hvert fald et godt alternativ.
Eneste lille minus – hvis man da skal komme med et sådant – vinguiden i bogen er lige lovlig frankofil. Den gode Terence har helt set bort fra Italien, Spanien og oversøiske vinlande til fordel for de franske vindistrikter. Men så igen, skulle alle vinlande være nævnt vil overskuelig- og enkelheden ved kogebogen gå fløjten.

F a k t a
Sir Terence Conran er en af verdens førende og mest trendsættende designere. Derudover er han en passioneret kok og har adskillige restauranter og butikker i bl.a. London, New York, Stockholm og Tokyo. Hans kone Vicki Conran er en erfaren kok, uddannet i Dublin og Paris. De kommer begge til Danmark i forbindelse med bogmessen i Forum i november.

Udgivet på Aschehoug Forlag.


Bestil online

Verdens bedste brød
Verdens bedste brød

50 gode brødopskrifter og tips til hvordan du opnår den perfekte luftige krumme og den gode seje skorpe ...

Læs mere
Camilla Plums æbletrifli
Camilla Plums æbletrifli

Læs et uddrag fra Camilla Plums nye, skønne bog "Helt i kage", hvor hun anviser hvordan nu nemt og enkelt smækker en himmelsk æbletrifli sammen ...

Læs mere
Mad med kærlighed
Mad med kærlighed

Marie Melchior har skrevet en super inspirerende og meget smuk kogebog med nemme opskrifter, som giver dig lyst til at gå i køkkenet og lave dejlig mad til dem, du holder af.

Læs mere
Helt i kage
Helt i kage

Camilla Plums nye skønne kagebog er en bog, som ligesom Camilla selv, er "nede på jorden" og præsenterer opskrifter på lækre kager, som alle kan overkomme at lave.

Læs mere
Svampekogebogen
Svampekogebogen

Der findes masser af bøger om svampe, men næsten ingen om at få svampe til at smage. Med sin nye bog samler Philippe Emanuelli 127 gennemprøvede opskrifter og metoder til, hvordan man får den bedste smag frem i hver enkelt svamp ...

Læs mere
Opskrifter fra Tartine Bakery
Opskrifter fra Tartine Bakery

Mesterbageren Chad Robertson viser gennem en letforståelig tekst og masser af billeder, hvordan han laver de brød, der har givet ham kultstatus ...

Læs mere
Opskrifter fra The Hummingbird Bakery
Opskrifter fra The Hummingbird Bakery

Du behøver ikke tage til London for at opleve de fantastiske kager fra The Hummingbird Bakery. Med Tarek Malouf Kagedage – opskrifter fra Hummingbird Bakery får du nemlig over 100 af bageriets populære opskrifter

Læs mere
Mit frugt-­ og bærkøkken

Så er der godt nyt for alle, der elsker at safte, sylte, bage og lave mad med frugt og bær, for nu genudgives Anemette Olesens dejlige bog Mit frugt- og bærkøkken ...

Læs mere
Ny Nordisk Hverdagsmad hædret
Ny Nordisk Hverdagsmad hædret

Arne Astrup og Claus Meyers bestseller Ny Nordisk Hverdagsmad er udvalgt til en af de smukkeste bøger, der blev udgivet i 2011 ...

Læs mere
Ukrudt
Ukrudt

Det behøver ikke være svært at lave mad med vilde urter. Tværtimod er det sjovt, super sundt og tilmed ganske gratis !

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^