Kategori: Kogebøger

Fremtidens brød

Fremtidens brød 

Alt om de gamle kornsorter spelt, emmer og enkorn ...

Hvis man selv bager sit brød, er "Fremtidens brød af fortidens korn" en bog man bare må eje, og hvis man ikke selv bager sit brød, ja så er det fordi at man ikke har oplevet denne, sanselige og helt igennem organiske bog.

På det biodynamiske og økologiske bageri Aurion i Hjørring har konditor Jørn Ussing Larsen i de seneste år arbejdet med de gamle kornarter, enkorn, emmer, kæmpedurum og spelt, kornarter som har vist sig tåles af visse allergikere.

I denne bog fortælles om erfaringer med de gamle kornarter, deres historie og næringsværdi. Desuden indeholder bogen en lang række opskrifter på lækkert og nærende brød bagt af disse kornarter. Der er i opskrifter anvendt forskellige hævemetoder og en stor del af brødene er hævet uden brug af gær.

Jørn Ussing Larsens grundsyn er, at naturen skal behandles med ærbødighed, og det har derfor været naturligt at gå tilbage og finde "urkornet"

 

 

Når livet er en fest
Når livet er en fest

Festfyrværkeri af skønne opskrifter til næste fest ...

Læs mere
Over åben ild
Over åben ild

Opskrifter på lækre og supernemme retter, der egner sig til at blive tilberedt på bål eller grill. Lige fra stegt kød og grønsager til supper, brød og søde sager.

Læs mere
Madplaner med mangler!
Madplaner med mangler!

Det er mere end ærgerligt, at en bog med så gode intentioner og massevis af skøn, sund og sansemættet mad snubler allerede før den kommer fra start ...

Læs mere
Kartofler på bordet
Kartofler på bordet

Er der noget vi danskere kan blive rørende enige om, så er det at nyde de nye danske kartofler ...

Læs mere
Franske oste
Franske oste

anmeldelse: *****Her kommer man hele vejen rundt om produkterne fra verdens største og mest varierede osteland. Eneste minus er, at bogen ikke kommer inklusive smagsprøver fra de mange beskrevne oste ...

Læs mere
Grove løjer - Åbn døren til sunde vaner med anne ravn!
Grove løjer - Åbn døren til sunde vaner med anne ravn!

Praktisk håndbog, der hjælper travle familier til at få en sundere livsstil på en enkelt og overskuelig måde ...

Læs mere
Kendte top-madfolk laver restemad
Kendte top-madfolk laver restemad

Forbrugerbevægelsen lancerer i dag på forlaget Gyldendal bogen ”Stop spild af mad -

en kogebog med mere”, hvori top-kokke giver opskrifter på lækre reste-retter ...

Læs mere
Blomsterbergs søde sager
Blomsterbergs søde sager

Sødmefulde fristelser fra fru Blomsterberg ...

Læs mere
Noma - Tid og sted i det nordiske køkken
Noma - Tid og sted i det nordiske køkken

Bogen om verdens bedste restaurant – om gastronomien, historien og manden bag det hele, køkkenchefen René Redzepi ....

Læs mere
Nye funky favoritter
Nye funky favoritter

Glad mad til hverdag og gæst af Charlotte Guéniau og Carsten Kyster ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^