Kategori: Kogebøger

Når livet er en fest

Når livet er en fest 

Festfyrværkeri af skønne opskrifter til næste fest ...

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Når livet er en fest - Mad til gæster
Forfatter: Marie Melchior
Forlag: Gyldendal



Spontan madglæde på tryk
”Når livet er en fest” er en sansemættet bombardement af smagfulde opskrifter til sammenkomster af enhver art. Stilen er et miks mellem det franske bondekøkken, mormors moderne danske og masser af solskin som krydderi! Det dufter af Middelhav og minder om Mormor! Sundt, spændende og simpelthen så festligt, som vi med rette kan forvente. Uden en hel masse dikkedarer, så vi kan holde fest spontant. Det er en bog, der indfrier forventningerne og kun har ét problem: vi vil have mere af den gode mad!

Livets madmosaik
For det er begrænsningens svære kunst, der vanskeliggør manøvren for Marie Melchior. Sprudlende og veloplagt beretter hun om sin barndom, der både bød på forældrenes finere madlavning og bedsteforældrenes ”mormormad”, årene i Belgien som voksen og sit arbejde som professionel kogekone i ”Maries Køkken” efterfølgende. Alt sammen noget der har sat sine spor på den mad, vi sammen kan nyde i ”Når livet er en fest”. Men bogen kan næsten ikke rumme det hele, og ender da også med at må klippe en hæl og hukke en tå for at få det hele til at gå op. Således må vi nøjes med bare to stykker natmad – en opskrift på leverpostej og rugbrød – og jeg synes ærlig talt, det ville være bedre at undlade afsnittet. Vi er nok nogle, der havde sat næsen op efter flere ”gå hjem”-forslag og ”skrub af”-fristelser.

Uformelt og overkommeligt
Marie Melchior har sans for at gøre festen lækker, let og ligetil med sine idéer og opskrifter. Festerne er uformelle, og stemningen frisk ligesom Marie Melchiors idéer til selskabelige arrangementer vi kan invitere til: brunch, søndagsfrokost, kagebord, den store fest, coktailparty, grillfest, picnic, høstfest, tapas og Decemberkomsammen. Der er meget at se til for den travle vært og værtinde! Men også for ivrige Marie Melchior, der øser ud af gode råd og tips men ikke helt når i mål. Anekdoterne og den vigtige vejledning flyder sammen og det synes jeg er uheldigt. Som læser bliver det svært at holde fast i, hvad der væsentligt. I mine øjne er største fejl, at forfatteren i farten glemmer alt om hygiejneråd. Dét duer ikke, når man inviterer gæster.

Begivenhedsrig fest
Til gengæld emmer ”Når livet er en fest” af fornyelse, flotte detaljer og finesser, som får musikken til at spille i samme sekund maden når bordet. Marie Melchior er en dygtig kogekone, med den der uvurderlige evne til at kombinere husmoderligheden med tidens hotteste madtrends! Hvor er det velgjort og herligt at blive inviteret med til festen. Jeg hejser flaget!
Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^