Kategori: Kogebøger

Brandgode bønneretter!

Brandgode bønneretter! 

”Vegetariske bønneretter” er dejlig lille kogebog udi det grønne med fokus på bønnernes fortræffeligheder og mange muligheder ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Vegetariske bønneretter
Forfatter: Anemette Olesen
Forlag: Forlaget Skarresøhus
tlf. 86 39 43 09

Erfaren forfatter
I en tid, hvor flere og flere mennesker får øjnene op for hvor vigtigt, det er for såvel dyr, mennesker og miljø, at vi skruer ned for indtaget af animalsk protein, rammer ”Vegetariske bønneretter” af Anemette Olesen lige i skabet! Anemette Olesen har efterhånden beskæftiget sig med det grønne køkken i årtier, og det kan læseren her benefitte fra, når hun byder på alskens traditionelle og utraditionelle bønneretter fra hele det store spektrum af bønner og bælgfrugter.

Billigt, sundt & nemt
”Vegetariske bønneretter” er dejlig lille kogebog udi det grønne med fokus på bønnernes fortræffeligheder og mange muligheder. Bønner kan nemlig bruges til meget mere end varm mad og en portion hummus. I ”Vegetariske bønneretter” er der opskrifter med bælgfrugter i mange ny og pudsige sammenhænge, men bestemt interessant! Vi møder bønnerne i retter hvor vi ikke tidligere har for vane at bruge dem og får gode råd til at få det bedste ud af dem.
Anemette Olesen serverer ikke kun farverige og sunde bønneretter, men sørger selvfølgelig også for at klæde læseren på med teoretisk viden om bønnernes ernæringsmæssige rigdomme. Det er klart for enhver, at bælgfrugterne tilbyder en lang række fordele og goder i forhold til den kødrige kost. Bønnerne er nemlig både nemme at arbejde med, billige og sunde ikke mindst!

Verdens naturlige spisekammer
Så hvorfor vælger de fleste hellere et stykke kød end en ret med bønner kunne man spørge?! Det giver Anemette Olesen og hendes fine lille bønnebog ikke et direkte svar på. Men ”Vegetariske bønneretter” er i sig selv et så godt og lækkert eksempel på, at bønneretter så let som ingenting overgår kødretterne smagsmæssigt med mange meter. ”Vegetariske bønneretter” beviser til fulde, at der ikke er nogen logisk grund til at tilvælge kødet, når bælgfrugternes imponerende mangfoldighed først har vist sig. Der findes i hundredevis af spændende bønnesorter, som hver især tilbyder forskellige smagsmæssige oplevelser.
Rundt om i verden lever millioner af mennesker af bælgfrugter – og ikke af kødrig kost. Tag blot folkerige lande som Indien, hvor kosten fortrinsvis består af linser, kikærter og bønner suppleret med ris eller brød samt grøntsager. Vender vi blikket mod Sydamerika finder vi en befolkning, der overvejende ernærer sig med bønner og ris. I store dele af Afrika er bælgfrugterne også en uundværlig ernæringskilde. Vi kender også alle sammen de skønneste vegetariske retter fra disse fjerne himmelstrøg, hvor man i århundreder har anerkendt og forstået at bruge bælgfrugterne rigtigt i det grønne køkken. For det handler nemlig om at vælge den rigtige bønnesort til det givne formål, koge sine bønner helt rigtigt og krydre rigeligt efter min opfattelse.

Godt alternativ til kødet
Anemette Olesens introduktion til bælgfrugter og bønner er en kærkommen anledning til at understrege, at danskerne for længst har rundet de 100 kg. kød pr. pers. pr. år. I takt med vi spiser mere kød forbruger vi mere og dét skader vores miljø. Bønner er derimod nemme at avle ligesom de er sunde for vores krop. Animalsk protein kan let forårsage for højt kolesteroltal og for højt blodtryk. Desværre er der flere kedelige myter knyttet til det at spise bønneretter. ”Vegetariske bønneretter” er en nem og ligetil kogebog med bønner og bælgfrugter som I let bliver forfaldne til. Forfatteren formidler fuldt ud, at bønner er brandgode for mange ting og dét er alle tiders!
Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^