Kategori: Kogebøger

Brandgode bønneretter!

Brandgode bønneretter! 

”Vegetariske bønneretter” er dejlig lille kogebog udi det grønne med fokus på bønnernes fortræffeligheder og mange muligheder ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Vegetariske bønneretter
Forfatter: Anemette Olesen
Forlag: Forlaget Skarresøhus
tlf. 86 39 43 09

Erfaren forfatter
I en tid, hvor flere og flere mennesker får øjnene op for hvor vigtigt, det er for såvel dyr, mennesker og miljø, at vi skruer ned for indtaget af animalsk protein, rammer ”Vegetariske bønneretter” af Anemette Olesen lige i skabet! Anemette Olesen har efterhånden beskæftiget sig med det grønne køkken i årtier, og det kan læseren her benefitte fra, når hun byder på alskens traditionelle og utraditionelle bønneretter fra hele det store spektrum af bønner og bælgfrugter.

Billigt, sundt & nemt
”Vegetariske bønneretter” er dejlig lille kogebog udi det grønne med fokus på bønnernes fortræffeligheder og mange muligheder. Bønner kan nemlig bruges til meget mere end varm mad og en portion hummus. I ”Vegetariske bønneretter” er der opskrifter med bælgfrugter i mange ny og pudsige sammenhænge, men bestemt interessant! Vi møder bønnerne i retter hvor vi ikke tidligere har for vane at bruge dem og får gode råd til at få det bedste ud af dem.
Anemette Olesen serverer ikke kun farverige og sunde bønneretter, men sørger selvfølgelig også for at klæde læseren på med teoretisk viden om bønnernes ernæringsmæssige rigdomme. Det er klart for enhver, at bælgfrugterne tilbyder en lang række fordele og goder i forhold til den kødrige kost. Bønnerne er nemlig både nemme at arbejde med, billige og sunde ikke mindst!

Verdens naturlige spisekammer
Så hvorfor vælger de fleste hellere et stykke kød end en ret med bønner kunne man spørge?! Det giver Anemette Olesen og hendes fine lille bønnebog ikke et direkte svar på. Men ”Vegetariske bønneretter” er i sig selv et så godt og lækkert eksempel på, at bønneretter så let som ingenting overgår kødretterne smagsmæssigt med mange meter. ”Vegetariske bønneretter” beviser til fulde, at der ikke er nogen logisk grund til at tilvælge kødet, når bælgfrugternes imponerende mangfoldighed først har vist sig. Der findes i hundredevis af spændende bønnesorter, som hver især tilbyder forskellige smagsmæssige oplevelser.
Rundt om i verden lever millioner af mennesker af bælgfrugter – og ikke af kødrig kost. Tag blot folkerige lande som Indien, hvor kosten fortrinsvis består af linser, kikærter og bønner suppleret med ris eller brød samt grøntsager. Vender vi blikket mod Sydamerika finder vi en befolkning, der overvejende ernærer sig med bønner og ris. I store dele af Afrika er bælgfrugterne også en uundværlig ernæringskilde. Vi kender også alle sammen de skønneste vegetariske retter fra disse fjerne himmelstrøg, hvor man i århundreder har anerkendt og forstået at bruge bælgfrugterne rigtigt i det grønne køkken. For det handler nemlig om at vælge den rigtige bønnesort til det givne formål, koge sine bønner helt rigtigt og krydre rigeligt efter min opfattelse.

Godt alternativ til kødet
Anemette Olesens introduktion til bælgfrugter og bønner er en kærkommen anledning til at understrege, at danskerne for længst har rundet de 100 kg. kød pr. pers. pr. år. I takt med vi spiser mere kød forbruger vi mere og dét skader vores miljø. Bønner er derimod nemme at avle ligesom de er sunde for vores krop. Animalsk protein kan let forårsage for højt kolesteroltal og for højt blodtryk. Desværre er der flere kedelige myter knyttet til det at spise bønneretter. ”Vegetariske bønneretter” er en nem og ligetil kogebog med bønner og bælgfrugter som I let bliver forfaldne til. Forfatteren formidler fuldt ud, at bønner er brandgode for mange ting og dét er alle tiders!
Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^