Kategori: Kogebøger

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven 

Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre. Læs hele anmeldelsen ...

Titel: BISTRO
Forfatter: Stephane Reynaud
Omfang: 480 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof




Pryd for øjet og fryd for maven
Selv om Stéphane Reynaud er 3. generation i en familie af griseelskere og barnebarn af en landsbyslagter fra Ardechehøjsletten i Frankrig, så er hans seneste kogebog ”Bistro” (Lindhardt og Ringhof) ikke kun en hyldest til det øffende husdyr.
Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre.

Her er alt fra dejlige omeletter, små toast-hapsere, lækre lammekasseroller, krebsesupper, oksekød i løgsauce, anderagout, frugtrige vandbakkelser og til 292 andre rustikke franske retter med danske mål og råvarer.

Indimellem kan der godt snige sig nogle typiske franske køkkengloser ind, som eksempelvis ”Bouquet Garni” og ”Piment d’Espelette”, men så er der henvisning andetsteds i bogen, som forklarer, at førstnævnte er en suppevisk bestående af bl.a. persille, timian og laurbærblade. Og sidstnævnte er et chilikrydderi fra det sydvestlige Frankrig, som i øvrigt kan erstattes af alm. stødt chili.

Finurlige indlæg og skæve illustrationer
Det som gør ”Bistro” til lidt mere end bare endnu en kogebog er Stéphane Reynauds små finurlige indlæg og persongallerier. Her er det ældre ægtepar Pierette og Claude, som elsker skovduer – og navnlig at tilberede og spise dem. Journalisten Jérôme, der egentligt burde have været kok i stedet, og som øser ud af sin lidenskab og erfaring med snegle. Og Salima, der laver Frankrigs bedste couscous.

Spredt ud med gavmild hånd er også et væld af gastronomiske såvel som vinøse informationer. Eksempelvis udskæringerne på gris, ko, får. Æggeredskaber. Loiredalens fyrsteslotte. Hvor mange flasker champagne er der i en Metusalem (8 flasker). Hvordan hjemmekonserverer man, og hvad er hemmeligheden bag en god confit de canard. Ovennævnte små tips og råd er illustreret med muntre tegninger af José Reis de Matos. Fotografierne af retter og personer er taget af mesterfotografen Marie-Pierre Morel, som formår - med sine smukke baggrunde – at gøre de enkle retter i gryderne til en nærmest illustrativ patos.

”Bistro” er en pryd for øjet på kogebogsreolen og en fryd for maven, når man kaster sig ud i de autentiske og uprætentiøse franske retter.

PS:
Stéhpane ejer Villa 9 Trois, en restaurant med speciale i gris, som ligger i forstadskvarteret Montreuil i det østlige Paris. Der er opskrifter på gris i ”Bistro”, men vil man have udelukkende gris på gaflen, har han begået endnu en bog, som også er udkommet på dansk tidligere i år: ”Gris & Søn”.



Bestil online

Naturens spisekammer

Der vokser sunde og spiselige lækkerier overalt, som giver et frisk pust til den daglige madlavning og som er helt gratis! For Anette Eckmann er det en passion at drage ud i naturen og indsamle spiselige planter, urter, bær, frugter, rødder, nødder, svampe, bark … og hjemme i køkkenet fremtryller…

Læs mere
Kloge kvinder kræsne mænd
Kloge kvinder kræsne mænd

Bogen til kvinden, der desperat og uden den store succes, har prøvet at indføre mere sundhed til familiemåltiderne ...

Læs mere
Frøken Jensens kogebog
Frøken Jensens kogebog

- 150 års jubilæumsudgave ...

Læs mere
Bitz dit køkken
Bitz dit køkken

Bitz begejstrer igen ! , skriver vores anmelder om den nye "Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed" ...

Læs mere
Spise med Price
Spise med Price

Bogen til alle som er faldet for brødrenes gode humør og dejlige mad ...

Læs mere
Baronessens sunde fastfood
Baronessens sunde fastfood

Rig og berømt, men alligevel jordnær når vi kigger med. Hun har tv-tække, er smuk og så kan hun lave mad ! Tv-baronessen Caroline Fleming er på banen med endnu en kogebog; denne gang med titlen: ”Baronesses sunde fastfood” ...

Læs mere
Frelsket i det søde liv
Frelsket i det søde liv

Mundvandet løber og lækkerierne er mange, ligesom Mette Blomsterberg i dén grad udvælger de allerbedste ingredienser til de søde sager, hun guider os kyndigt igennem ...

Læs mere
Byens bedste brød
Byens bedste brød

Skøn bog med Med et hav af opskrifter på brød, som egner sig til morgenmaden, sandwich, eftermiddagsteen eller tilbehør til aftensmaden ...

Læs mere
Aldrig mere sukkerkold
Aldrig mere sukkerkold

Hvor 1990'erne havde fokus på det skadelige fedt, handler det nu om det forbudte sukker og faren for at falde i hvedehullet ! ...

Læs mere
Gyldendals bagebog
Gyldendals bagebog

Med Gyldendals Bagebog har du mere end 500 opskrifter på al slags skønt bagværk ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^