Kategori: Kogebøger

Baronessens sunde fastfood

Baronessens sunde fastfood 

Rig og berømt, men alligevel jordnær når vi kigger med. Hun har tv-tække, er smuk og så kan hun lave mad ! Tv-baronessen Caroline Fleming er på banen med endnu en kogebog; denne gang med titlen: ”Baronesses sunde fastfood” ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Baronessens sunde fastfood
Forfatter: Caroline Fleming
Forlag: Lindhardt og Ringhof



Rig og berømt, men alligevel jordnær når vi kigger med. Hun har tv-tække, er smuk og så kan hun lave mad! Tv-baronessen Caroline Fleming er på banen med endnu en kogebog; denne gang med titlen: ”Baronesses sunde fastfood”. Vi vender tilbage til det med titlen. Det kunne være nærliggende at tro, det blot er en tynd kop the, produceret i kølvandet på den store medieinteresse og uden nogen større værdi for den sultne seer. ”Baronesses sunde fastfood” emmer imidlertid at god, gedigen og gennemført mad.

Klassisk og moderne a la baronessen
I ”Baronesses sundefastfood” får vi 60 nye opskrifter, fra Caroline Fleming eget køkken. Stilen er et mix af klassiske retter – lidt old school, der vidner om baronessens baggrund – og så selvfølgelig en række moderne retter, med ingredienser fra hele verden.

Fastfood advanced – hutigt og let
Titlen er ”Baronesses sunde fastfood”, og der er da også tale og gudeskøn mad, der lader sig lave på relativ kort tid! Min forventning var imidlertid at finde smarte og sunde versioner af de mere populære fastfoodretter fra hele verden. Jeg ledte forgæves efter en fancy burger, et fladbrød med falafler, hot hummus, en omgang hjemmelavede grovfritter eller måske en sandwich med et twist.

”Baronesses sunde fastfood” rummer flere overraskende retter som fx moules mariniere, gammeldags dunser, grønne asparges med rørt smør, artiskokker med vinaigrette og grøntsagslasagne. Men Caroline Fleming har også flere salater, supper og en omelet – retter, der er lidt mere typisk sundt fastfood og dog alligevel får en tand mere klasse med Baronessen ved målebægeret. Alt sammen indbydende og fristende med undtagelse af et par opskrifter: omelet lavet på æggehvider alene og bønnesalat med fois grais. Ingen af delene giver mening og trækker ned. Alligevel er helhedsindtrykket positivt. Her er en kvinde, der kan mere end at se godt ud og gå i høje hæle. Hun kan lave mad - i en fart!

Næse for kvalitet og holdbare idéer
Med vanlig sikker stil viser Caroline Flemming, at fastfood kan være andet og mere end det sædvanlige repertoire, vi altid præsenteres for i fastfoodgenren. Overraskende, men absolut positivt er det at opleve begrebet fastfood blive udvidet, så selv den travle kan unde sig store madoplevelser, der holder længe! ”Baronesses sunde fastfood” skal også nok holde længe, med sine dejlige billeder, små tips om sundhed og mad samt mad, vi vil komme til at lave tit og ofte i den travle hverdag. Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^