Kategori: Kogebøger

Bitz dit køkken

Bitz dit køkken 

Bitz begejstrer igen ! , skriver vores anmelder om den nye "Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed" ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed
Forfatter: Christian Bitz
Forlag: Politikens Forlag


Bitz begejstrer igen!
Efter en flot guide til hvad, der er op og ned i forhold til kost og sundhed, ”Bitz din sundhed”, er det nu blevet tid til en ren kogebog, hvor vi får lov at se hvordan kostrådene omsættes til praksis. I ”Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed” præsenteres vi for 70 dejlige måltider tilberedt af Christian Bitz og kokken Claus Holm. Hvert måltid tæller to til fire opskrifter, så vi her har med et komplet måltid at gøre. Enkelt og ligetil. Fristende og virkeligt fint skruet sammen!

Sundhedsrealisme
Christian Bitz er ambassadør for det gode måltid, vi alle magter at lave i hverdagen. Vi skal bruge fornuften og vælge de friske råvarer, den rigtige mad og det økologisk. Alt hvad der er ”fake” skal vi takke nej til. Fx lightprodukterne.•
• De 5 retningslinjer bogen bygger på er:
• Spis rigtig mad
• Opfat kød som tilbehør
• ”Hold dig fra Holland” dvs. spis årstidens danske råvarer
• Brug sukker som krydderi
• Hold det helt enkelt

Så sundt, så godt og så lækkert!
Resultatet er en perlerække af lækre måltider, som i den grad frister læseren. Her er et dejligt mix af velkendte danske retter tilberedt, så de er helt ok at nyde og krydret eksotisk mad fra fjerne himmelstrøg, der vil gøre os godt at spise. Vi kan også glæde os til populære pastaretter, nu med mere vitalitet og ”go”, ligesom gryden er sat over blusset til en omgang risotto, der ikke vælter nogen omkuld pga. for meget smør og ost.

Yes til æg
Ægget får et par pæne og rosende ord med på vejen af Bitz, der er cand.scient. i human ernæring og fortaler for at vi spiser æg. Af samme grund bliver det da også til et par fancy omeletter eller tre. Rene grønsagsretter er der ikke mange af, men det grønne får derimod lov til at være med, hvor som helst, der er plads og anledning til det.

Fuldtræffer
”Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed” er en farverig og lækker kogebog, der lokker med spændende smagssammensætninger og lette retter med mange friske salater, salsa og råkost. Hvor er det dejligt at rejse sig fra bordet uden at føle sig tung og træt. Med opskrifterne fra ”Bitz dit køkken” er der lagt op til at lette lidt på vægten og tilføje en hel masse energi! Christian Bitz scorer igen med sin nye bog.


Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^