Kategori: Kogebøger

Aarstidernes guld & grønne sager

Aarstidernes guld & grønne sager 

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags A, B, C med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.
Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!
Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.


Bestil online

Indisk mad
Indisk mad

120 nemme og enkle opskrifter på fyrrige karryretter, pikante chutneys, forfriskende raita’er, sprøde samosaer, saftige korma- eller tikkamasala’er og bløde fladbrød ...

Læs mere
Heibergs store dessertcirkus
Heibergs store dessertcirkus

Morten Heiberg er ubestrideligt desserternes konge. Gennem en årrække har han forsødet vores liv med fantastiske opskrifter på søde sager ...

Læs mere
200 nemme opskrifter
200 nemme opskrifter

Retterne i denne kogebog er færdige på under en halv time fra start til slut, og de, der tager længere tid, skal stå og passe sig selv ...

Læs mere
Fair food
Fair food

FAIR FOOD er en kogebog, udarbejdet i et samarbejde mellem Gyldendal og Max Havelaar, og baseret på Fairtrade-mærkede råvarer ...

Læs mere
Chop Chop
Chop Chop

- hak dig dig gennem det thailandske køkken.I denne bog øser Carsten Kyster ud af de mange opskrifter, han har samlet sammen gennem sin mangeårige kærlighed til landet og maden ...

Læs mere
Godt og sundt i hverdagen
Godt og sundt i hverdagen

Det er i dagligdagen, du skal tænke på dit helbred. Gennem sunde vaner i hverdagen kan du bevare dit gode helbred, din ungdommelighed og livskraft, og samtidig få mere energi og overskud.

Læs mere
Blomstrende mad
Blomstrende mad

Man har lov til at føle sig både klog, smuk og fyldt med overskud; og det føler man virkelig, man er, når man ikke bare nøjes med at kigge på, men også spiser blomster ...

Læs mere
Spis sundt
Spis sundt

Lær at tilberede sund mad til alle dagens måltider med færre kalorier og med flere gode næringsstoffer, der giver masser af energi ...

Læs mere
Kongelige fristelser
Kongelige fristelser

Kristian Bjørsum giver det danske frokostbord et tiltrængt eftersyn i bogen: Kongelige fristelser - moderne dansk smørrebrød ...

Læs mere
Tænd på tærter
Tænd på tærter

En bog der gør det til en leg at frembringe en duftende, dejlig tærte - uanset om den skal lande på frkost-, middags- eller kaffebordet ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^