Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Lamme hot pot
Opskrifter & råvarer
Lamme hot pot 

Smagsfuldt og magert lammekød i rødvin, krydret med kanel, spidskommen, saftige svesker og abrikoser. Her får du endnu en af Tina Scheftelowitz skønne opskrifter ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
And a l’orange 

Uhmm, det dufter og smager af jul.. Ugens opskrift fra Kostkompagniet er and a l’orange med spidskål med sydesalt og smør ...

Læs mere
Koriandermarineret svinemørbrad
Opskrifter & råvarer
Koriandermarineret svinemørbrad 

- med ingefæræbler og bønner med peberfrugt

Læs mere
Hakkebøf med bløde løg
Opskrifter & råvarer
Hakkebøf med bløde løg 

- syltet agurk og kartoffelsalat. 4909 kJ/ 1168 kcal

Læs mere
Mørbradbøffer og courgettepandekager
Opskrifter & råvarer
Mørbradbøffer og courgettepandekager 

Mørbradbøffer med løg og porrer og courgettepandekager.

4850 kJ/1173 kcal. opskrift fra Kostkompagniet ...

Læs mere
Gulerodssuppe
Opskrifter & råvarer
Gulerodssuppe 

Gulerodssuppe med kyllingepastasalat4926 kJ/ 1173 kcal. ...

Læs mere
Kylling i karry
Opskrifter & råvarer
Kylling i karry 

... og bladbede med tomatrelish4872 kJ/ 1160 kcal. ...

Læs mere
Helstegt skrubbe
Opskrifter & råvarer
Helstegt skrubbe 

... med fennikel-kaperssaute og vildris.4705 kJ/ 1120 kcal.

Tilberedning: Ca. 40 min.

Læs mere
Krydrede hakkebøffer
Opskrifter & råvarer
Krydrede hakkebøffer 

... lun spinat med gedeost og kartofler med agurkevinaigrette.4812 kJ/ 1146 kcal

Tilberedning 35 min.

Læs mere
Oksekødsfarserede tomater
Opskrifter & råvarer
Oksekødsfarserede tomater 

Oksekødsfarserede tomater med krydrede courgetter på salatbund - 4875 kJ/ 1160 kcal.

opskrift fra Kostkompagniet

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^