Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Mandelkage
Opskrifter & råvarer
Mandelkage 

Fra skuespilhusets smukke og velrenommerede restaurant Ofelia, bringer vi her opskriften på en skøn Mandelkage ...

Læs mere
Simreret
Opskrifter & råvarer
Simreret 

November kan være en mørk og trist måned, men på plussiden tæller, at familien kan samles om hyggelige sysler indendørs, mens vinden rusker udenfor. Derfor er det sene efterår den perfekte årstid til langsommelig simremad ...

Læs mere
Stegt fisk og tomatiseret kartoffelmos
Opskrifter & råvarer
Stegt fisk og tomatiseret kartoffelmos 

Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos og lun rødbede med smør og salt ...

Læs mere
Varm hyben toddy
Opskrifter & råvarer
Varm hyben toddy 

Lav stærk hybente, afkøl og frys drikken i sjove isterningeforme. Brug dem til at sætte lidt mere fut i vandoplevelsen ...

Læs mere
Marineret grillet fisk
Opskrifter & råvarer
Marineret grillet fisk 

Det er nemt at smide en bøf på grillen, men det er faktisk ligeså nemt at smide en fisk på grillen. Her får du en dejlig opskrift - indsendt af Jette Jægergaard ...

Læs mere
Pasta med rejer og muslinger
Opskrifter & råvarer
Pasta med rejer og muslinger 

Uanset om du benytter friske eller frosne skaldyr - eller skaldyr fra dåse for den sags skyld, så bør du prøve denne herlige pasta/skaldyrs ret, udviklet af Kostkompagniet ...

Læs mere
Sommermenu a la restaurant ofelia
Opskrifter & råvarer
Sommermenu a la restaurant ofelia  

Få opskrifterne og server sommermenuen fra Skuespilhusets velrenommerede Restaurant Ofelia ...

Læs mere
Tun, nye kartofler og asparges med salsa verde
Opskrifter & råvarer
Tun, nye kartofler og asparges med salsa verde 

En vidunderlig ret med 2 af årstidens bedste råvarer, - nye kartofler og asparges ...

Læs mere
Orientalsk oksegryde
Opskrifter & råvarer
Orientalsk oksegryde 

Med rosiner og æbler og savoykålssalat. Udarbejdet af Kostkompagniet ...

Læs mere
Torsk med sennepssauce
Opskrifter & råvarer
Torsk med sennepssauce 

Det er ikke længe siden, at sennep stort set kun kom på bordet, når der blev serveret pølser eller sylte. Men nu får sennepen et comeback ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^