Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Sommerkager - smukt og enkelt
Opskrifter & råvarer
Sommerkager - smukt og enkelt  

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.

Læs mere
Bagte kartofler, rødløg og auberginer
Opskrifter & råvarer
Bagte kartofler, rødløg og auberginer  

Bagte kartofler, rødløg og auberginer er fantastisk tilbehør i mange sammenhæng – også til forårets grillede fisk eller bøf ...

Læs mere
Orientalsk fiskesuppe
Opskrifter & råvarer
Orientalsk fiskesuppe 

Torsken er en sund og mager fisk, særligt rig på jod og selen. Kødet er hvidt og saftigt og fås fersk eller frosset. Her en opskrift på en skøn orientalsk fiskesuppe …

Læs mere
Hakkebøf med biks og små spejlæg
Opskrifter & råvarer
Hakkebøf med biks og små spejlæg 

En ægte klassiker: Et stykke godt rugbrød højt belagt med biksemad, hakkebøf og spejlæg.

Læs mere
Kalkun i appelsin
Opskrifter & råvarer
Kalkun i appelsin  

- med timian, fennikel og med rosenkål i honning. Mmmmmm !

Læs mere
Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos
Opskrifter & råvarer
Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos  

Ugens sunde opskrift fra Kostkompagniet er stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos og lun rødbede med smør og salt ...

Læs mere
Nudler med lynstegte grøntsager
Opskrifter & råvarer
Nudler med lynstegte grøntsager 

Herlig wok-ret med nudler, lynstegte grøntsager og kalkun eller svinekød i strimler ...

Læs mere
5 gode stænger med sundere energi
Opskrifter & råvarer
5 gode stænger med sundere energi 

Skønne, sunde frugtstænger. En nem opskrift fra Pia Krøyers nye og superinspirerende opskriftsamling ...

Læs mere
Gratineret fisk i aubergine
Opskrifter & råvarer
Gratineret fisk i aubergine 

Skøn kombination af fisk, aubergine, tomat med frisk oregano og parmesan ...

Læs mere
Vintersuppe
Opskrifter & råvarer
Vintersuppe 

Zuppa di Verdure e Fagioli til 4 pers.Vintersuppe med bønner og store grønsagsstykker. Hentet fra den nye kogebog "Aldrig har italiensk mad været mere sexet" ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^