Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Andebryst med rød karry
Opskrifter & råvarer
Andebryst med rød karry 

En enkel og skøn thai-ret. Den fine kombination af rød karry, and og ananas giver en rund og blød smagsoplevelse ...

Læs mere
Rødspætte
Opskrifter & råvarer
Rødspætte 

- med cahewsmør og blomkål i grønkålspesto. En skøn, skøn ret fra den nye kogebog Hedeturen går til køkkenet, skrevet af Søs Wollesen, Louise Bruun og Birdie Bjerregaard ...

Læs mere
Krydrede andelår
Opskrifter & råvarer
Krydrede andelår  

Andelår i fad med skønne krydderier: koriander, chili, spidskommen, timian, hvidløg samt fennikel og appelsin, serveret med krydrede ris.

Læs mere
Thailandsk fiskesuppe
Opskrifter & råvarer
Thailandsk fiskesuppe 

I denne uge får du opskriften på en skøn thailandsk fiskesuppe med ingefær og koriander - og grahamsbrød...

Læs mere
Grøn tomatmarmelade
Opskrifter & råvarer
Grøn tomatmarmelade 

Grøn tomatmarmelade er skøn tilbehør til sommergrillet fisk ...

Læs mere
Er smørrebrød dansk nationalspise?
Opskrifter & råvarer
Er smørrebrød dansk nationalspise?  

Når man er i Japan, spiser man sushi. Er man i Tyskland, spiser man Curry Wurst. Og i England kan man ikke komme uden om en omgang fish’n’chips. Men hvad bør man egentlig smage, når man er turist i Danmark?

Læs mere
American cherry pie
Opskrifter & råvarer
American cherry pie 

Nu er det blevet tid til kirsebær. Nyd de søde, mørkerøde danske kirsebær, som de er - eller som her, i en ægte amerikansk kirsebær-tærte ...

Læs mere
Grillede foreller med ingefær
Opskrifter & råvarer
Grillede foreller med ingefær 

Supernem og meget lækker opskrift til grillen. Du får også anbefalet den helt rigtige vin til ...

Læs mere
Ingen grill uden skumfiduser
Opskrifter & råvarer
Ingen grill uden skumfiduser 

Brug de grillens sidste gløder til at varme skumfiduser, og server dem med friske bær på biscuit-bund. En skøn og nem sommerdessert ...

Læs mere
Sommersalat
Opskrifter & råvarer
Sommersalat  

Her får du opskriften på smørrebrød med sommersalat i miniaturestørrels. Fra Lo Østergaard og Rud Christiansens smukke og inspirerende kogebog "Royal Smushi".

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^