Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Vildtgryde
Opskrifter & råvarer
Vildtgryde 

- med grov mos af butternut squash og kartofler

Læs mere
Stegt gråand
Opskrifter & råvarer
Stegt gråand  

- med honningæbler, ristet blomkål med mandler, små kartofler og Waldorfsalat

Læs mere
Krondyrmørbrad
Opskrifter & råvarer
Krondyrmørbrad 

- med kantareller á la creme, lynstegte vintergrønsager og rødbedesalat

Læs mere
Herlige lune briocher
Opskrifter & råvarer
Herlige lune briocher 

Friskbagte franske briocher er en himmelsk mundfuld. De sprøde og luftige boller er herlige til søndagsmorgenbordet, men kan også snildt serveres i stedet for muffins eller kage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kyllingetærte med rød karry og kokos 

At lave en delikat tærtedej er ingen sag, hvis man følger Gitte Værum Kristensens vejledning. Her bringer vi opskriften på kyllingetærte med rød karry og kokos.

Læs mere
Shepherd’s pie
Opskrifter & råvarer
Shepherd’s pie 

Den perfekte ret til at varme krop og sjæl i efteråret. De ekstra krydderier og chilien skal nok få sat fut under dig i løbet af nul komma fem, lover Ravinder Bhogal ...

Læs mere
Avocadosalat med tun-sashimi
Opskrifter & råvarer
Avocadosalat med tun-sashimi 

Ravinder Bhogals opskrift på en let og lækker - og super nem salat ...

Læs mere
Skaldyr, safran-risotto og spinat
Opskrifter & råvarer
Skaldyr, safran-risotto og spinat  

Lækker kæreste-middag på 20 minutter

med skaldyr, safran-risotto og spinat

Læs mere
Asparges-risotto med ristet laks, rosmarin
Opskrifter & råvarer
Asparges-risotto med ristet laks, rosmarin 

Nem asparges-risotto med ristet laks, rosmarin

og sprøde grønsager med frisk timian ...

Læs mere
Svampe-risotto og mager kotelet med salvie
Opskrifter & råvarer
Svampe-risotto og mager kotelet med salvie 

Svampe-risotto og mager kotelet med salvie, lynstegte courgetter og grøn salat ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^