Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Appelsinmuffins
Opskrifter & råvarer
Appelsinmuffins 1 

Bag duftende, lækre muffins til weekenden ...

Læs mere
Peanut double shortbread
Opskrifter & råvarer
Peanut double shortbread 

Kaste dig ud i nye og spændende kageopskrifter. Prøv denne amerikanskinspirerede opskrift på dobbelte mørdejskager med peanutfyld.

Læs mere
Godt nyt til tatar-elskere
Opskrifter & råvarer
Godt nyt til tatar-elskere 

Så er der rigtig godt nyt til alle tatar-elskere !

Læs mere
Ny råvare klar til køkkenfolket
Opskrifter & råvarer
Ny råvare klar til køkkenfolket 

Kål er en klassiker, der nu fås i en nyfortolket version. Landets avlere byder nemlig på spæde babygrønkål, som med en fin og mild smag er guf for både børn og voksne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bruschetta con cannellini e olio nuovo 

Fra Lise Septimius Krogh´s smukke bog "Italiens Hjerte - Mad og Mennesker"

Læs mere
Hindbærshake
Opskrifter & råvarer
Hindbærshake 

Det fine, lille eksklusive bær i en syrlig, sød og sommershake ..

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage 

Skal der bages kage til en festlig lejlighed, så får du her opskriften på en rigtig festlig og smuk kage med blombærfyld og nøddetop ...

Læs mere
Gryderetter
Opskrifter & råvarer
Gryderetter 

Her i vinterens kulde gør det godt med en dampende varm gryderet eller en god fyldig suppe. Og så er den slags gode retter, den bedste måde at få ryddet køleskabet på ...

Læs mere
Lykkesmedens powerpot
Opskrifter & råvarer
Lykkesmedens powerpot 

Fra Sif Orellanas skønne livsstilsbog ”Gartnerinden & Lykkesmeden”, bringer vi her opskriften fra hendes regnbuekøkken: Lykkesmedens Powerpot ...

Læs mere
Risotto med spinat og bacon
Opskrifter & råvarer
Risotto med spinat og bacon 

Her får du opskriften på en skøn vinterret fra den nye kogebog BACON ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^