Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Kylling med krydderurter
Opskrifter & råvarer
Kylling med krydderurter  

Fra Sandra Puglieses bog "Kvinde, optimér din kost", bringer vi her opskriften på en skøn og hormonvenlig ret ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skotske ingefærscones 

Uhmmm, duften af ingefær. Nyd det fine krydderi i disse skotske ingefærscones.

Læs mere
Brunch på dåse
Opskrifter & råvarer
Brunch på dåse  

Fra bogen "Dåseskjul", bringer vi her opskrifter på en skøn og hurtig brunch - på dåse !

Læs mere
Anne Bechs Scruffins
Opskrifter & råvarer
Anne Bechs Scruffins 

Fra Anne Bechs populære bog "Fit på 100 dage" bringer vi her opskriften på rugbrødsboller med masser af smag, sundt fedt og kagefornemmelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dekadent chokoladekage - Green Kitchen Stories 

Hvis du er glad for vegetarretter, så kender du måske allerede David Frenkiel og Luise Vindahls blog, Green Kitchen Stories. Her inspirerer parret mennesker verden over til at lave lækre, sunde og grønne måltider. Og nu har de fyldt en kogebog på 250 sider med alverdens nye, skønne opskrifter på…

Læs mere
Amerikansk køkken
Opskrifter & råvarer
Amerikansk køkken 

Opskrifter på lækkerier fra det amerikanske køkken f.eks. mashed potatoes, blt-sandwich, bagels, popovers og pies ...

Læs mere
Hakkebøf med råstegte kartofler
Opskrifter & råvarer
Hakkebøf med råstegte kartofler 

Ugens opskrift er herlig enkel, fedtfattig - og smager skønt: Hakkebøf med råstegte kartofler, tomatsauce og salat ...

Læs mere
Chokolade-fondue med sprøde grissini
Opskrifter & råvarer
Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Læs mere
Søde, sprøde grissini
Opskrifter & råvarer
Søde, sprøde grissini 

Her får du opskriften på Claus Meyers sprøde, søde grissini ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kernebrød 

Fra Jane Faerbers inspirerende bog 'LCHF – Spis dig mæt og glad' bringer vi her opskriften på det populære og super lækre kernebrød. Vil man spise efter LCHF-principperne skal man undgå kornprodukter, men brødet her kan være et fint overgangsbrød for dem, som har svært ved at slippe den sidste…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^