Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Grillede oksekødsspyd med løg og tomater
Opskrifter & råvarer
Grillede oksekødsspyd med løg og tomater 

... og blomkålssalat med rosiner og hjemmelavet dressing. En skøn sammesætning.4821 kJ/ 1148. kcal.

Læs mere
Sommermad med wok
Opskrifter & råvarer
Sommermad med wok 

Tilbered sommerens wokmad under åben himmel og prøv en skøn opskrift af den charmerende kok Morten Skærved..

Læs mere
Ragout
Opskrifter & råvarer
Ragout 

... af kyllingehjerter og svampe.

Læs mere
Græske kødboller i tomatsauce
Opskrifter & råvarer
Græske kødboller i tomatsauce 

... og blomkål med gedefeta.

4850 kJ / 1155 kcal.

Læs mere
Inspirerende gryderetsopskrifter
Opskrifter & råvarer
Inspirerende gryderetsopskrifter 

Gryderetter er hyggelige og praktiske retter - både til hverdag og gæster, fordi alt tilberedes samtidigt ...

Læs mere
Kylling og marrokansk gulerodssalat
Opskrifter & råvarer
Kylling og marrokansk gulerodssalat 

Kylling i yoghurt med Marokkansk gulerodssalat og bulgur. Denne ret er nem, men tager min. 6 timer til marineringer – det er umagen værd !

Læs mere
Sej i peberfrugt
Opskrifter & råvarer
Sej i peberfrugt  

- og ris i tomatsalsa4746 kJ/ 1130 kcal.

Læs mere
Smagsbalanen i maden giver den største tilfredsstillelse
Opskrifter & råvarer
Smagsbalanen i maden giver den største tilfredsstillelse 

Én gang ugentligt går Kostkompagniets kokke og diætister i køkkenlaboratoriet og eksperimenterer med det smagsfulde køkken...

Læs mere
Kylling, druer og bønner
Opskrifter & råvarer
Kylling, druer og bønner 

Kylling stegt i druer og rosmarin med lun bønne-salat.4648 kJ/1107 kcal.

Læs mere
Let sprængt kylling
Opskrifter & råvarer
Let sprængt kylling 

Ugens opskrift fra Kostkompagniet er Let Sprængt Kylling og aspargessalat med ruccoladressing og kartofler...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^