Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Mandelkage
Opskrifter & råvarer
Mandelkage 

Fra skuespilhusets smukke og velrenommerede restaurant Ofelia, bringer vi her opskriften på en skøn Mandelkage ...

Læs mere
Simreret
Opskrifter & råvarer
Simreret 

November kan være en mørk og trist måned, men på plussiden tæller, at familien kan samles om hyggelige sysler indendørs, mens vinden rusker udenfor. Derfor er det sene efterår den perfekte årstid til langsommelig simremad ...

Læs mere
Stegt fisk og tomatiseret kartoffelmos
Opskrifter & råvarer
Stegt fisk og tomatiseret kartoffelmos 

Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos og lun rødbede med smør og salt ...

Læs mere
Varm hyben toddy
Opskrifter & råvarer
Varm hyben toddy 

Lav stærk hybente, afkøl og frys drikken i sjove isterningeforme. Brug dem til at sætte lidt mere fut i vandoplevelsen ...

Læs mere
Marineret grillet fisk
Opskrifter & råvarer
Marineret grillet fisk 

Det er nemt at smide en bøf på grillen, men det er faktisk ligeså nemt at smide en fisk på grillen. Her får du en dejlig opskrift - indsendt af Jette Jægergaard ...

Læs mere
Pasta med rejer og muslinger
Opskrifter & råvarer
Pasta med rejer og muslinger 

Uanset om du benytter friske eller frosne skaldyr - eller skaldyr fra dåse for den sags skyld, så bør du prøve denne herlige pasta/skaldyrs ret, udviklet af Kostkompagniet ...

Læs mere
Sommermenu a la restaurant ofelia
Opskrifter & råvarer
Sommermenu a la restaurant ofelia  

Få opskrifterne og server sommermenuen fra Skuespilhusets velrenommerede Restaurant Ofelia ...

Læs mere
Tun, nye kartofler og asparges med salsa verde
Opskrifter & råvarer
Tun, nye kartofler og asparges med salsa verde 

En vidunderlig ret med 2 af årstidens bedste råvarer, - nye kartofler og asparges ...

Læs mere
Orientalsk oksegryde
Opskrifter & råvarer
Orientalsk oksegryde 

Med rosiner og æbler og savoykålssalat. Udarbejdet af Kostkompagniet ...

Læs mere
Torsk med sennepssauce
Opskrifter & råvarer
Torsk med sennepssauce 

Det er ikke længe siden, at sennep stort set kun kom på bordet, når der blev serveret pølser eller sylte. Men nu får sennepen et comeback ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^