Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Opskrifter & råvarer
Koldhævet hvedebrød 

Fra Claus Meyers bagebog 'Meyers Bageri' bringer vi her opskriften på koldhævet hvedebrød. Et rigtig dejligt hverdagshvedebrød med skøn smag, lækker krumme og god holdbarhed. Koldhævningen gør hele forskellen i forhold til et brød af samme ingredienser hævet med mere gær.

Læs mere
Oksegryde med gulerødder
Opskrifter & råvarer
Oksegryde med gulerødder 

Fra Tessa Kiros "Opskrifter for livet", bringer vi her opskriften på en dejlig efterås opskrift..

Læs mere
Grillet brød med sprød salat og ost
Opskrifter & råvarer
Grillet brød med sprød salat og ost 

Skønne baguetter til snack eller forret ...

Læs mere
Torsk med urtecrust
Opskrifter & råvarer
Torsk med urtecrust 

Torsk stegt med sprød urtecrust på råsyltede grøntsager og urtemayonnaise ...

Læs mere
Citronmarineret sej
Opskrifter & råvarer
Citronmarineret sej 

Forårsfisk med tomatsalat, stegte peberfrugter og toast med tomatmarmelade ...

Læs mere
Nye smoothies opskrifter
Opskrifter & råvarer
Nye smoothies opskrifter 

Her bringer vi opskrifterne på de nye innocent smoothies, så du kan lave dem derhjemme ...

Læs mere
Blomkålsgratin anno 2010
Opskrifter & råvarer
Blomkålsgratin anno 2010 

Blomkålsgratin sender tankerne tilbage til bedstemors køkken. Christian Bitz har lavet en ny og lidt sundere udgave anno 2010.

Læs mere
Kartoffelsalat med varmrøget laks
Opskrifter & råvarer
Kartoffelsalat med varmrøget laks  

Fra bogen Sund på den fede måde, bringer vi her en af madskribent Lone Kjærs yndlingsopskrifter ...

Læs mere
Sprødristet skrubbefilet
Opskrifter & råvarer
Sprødristet skrubbefilet 

... med kartoffel-frikadelle med spinat/rucola.

Endnu en dejlig opskrift fra Kostkompagniet.

Læs mere
Camilla plum om mandolinjern
Opskrifter & råvarer
Camilla plum om mandolinjern 

Et mandolinjern er et super anvendeligt køkkenredskab. Jernet er populært både fordi det er effektivt, men også fordi det det giver et flot og ensartet resultat ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^