Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Fyldig suppe med ising
Opskrifter & råvarer
Fyldig suppe med ising  

Virkelig skøn og fyldig fiskesuppe ...

Læs mere
Rødspætter med kokosmælk og ingefær
Opskrifter & råvarer
Rødspætter med kokosmælk og ingefær 

Rødspætter i krydret kokosmælk, ingefær og chili - med lynstegt salat ...

Læs mere
Fair trade uge 2011
Opskrifter & råvarer
Fair trade uge 2011 

I uge 9 afvikles den officielle fairtrade uge i Danmark. Her fejres den populære mærkningsordning, som aktivt støtter verdens fattigste bønder med en fair handel og pris. Det sker via spændende arrangementer og events som afholdes i hele landet ...

Læs mere
Facts om fisk
Opskrifter & råvarer
Facts om fisk 

Her er Fødevarestyrelsens nye anbefalinger til dig der elsker fisk ...

Læs mere
Majskager med avocadosalsa
Opskrifter & råvarer
Majskager med avocadosalsa 

Frist lykken som vegetarianer og tilføj noget grønt, let og smagfuldt til middagsoplevelserne denne uge ...

Læs mere
Få det bedste ud af bøffen
Opskrifter & råvarer
Få det bedste ud af bøffen 

Blot syv procent af danskerne forstår at servere en bøf, der både er velstegt, og hvor de bedste smagsegenskaber i kødet er fremhævet. Se her hvordan du tilbereder den perfekte bøf ...

Læs mere
And i svampe
Opskrifter & råvarer
And i svampe  

Ugens opskrift Kostkompagniet er and i svampe med waldorfsalat og brunede kartofler ...

Læs mere
Rughavrebrød med figner
Opskrifter & råvarer
Rughavrebrød med figner 

Et godt brød at starte dagen på eller til mellemmåltidet, men også spændende til efterårs- eller julefrokosten ...

Læs mere
Fiskepie og ristet baguette med pesto
Opskrifter & råvarer
Fiskepie og ristet baguette med pesto 

Skøn fiskeret med porrer og bønner ...

Læs mere
Gammeldags oksesteg
Opskrifter & råvarer
Gammeldags oksesteg 

Gammeldags oksesteg med hasselbach pastinak med hvidløgssmør og solbærsyltetøj ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^