Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Opskrifter & råvarer
Fettuccine med jordskokkecreme  

Susanne Engelstoft Rasmussens skønne kogebog 'Pasta med passion' er fyldt med opskrifter på de dejligste pastaretter. Fra bogen bringer vi her opskriften på Fettuccine med jordskokkecreme, ristede svampe og sprødt drys. Det sprøde drys i form af ristet rasp, chips eller (for ikke-vegetarer)…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Guide til de bedste madblogs 

For første gang har FDB kåret Danmarks bedste madblog. Prisen går – måske lidt overraskende – til en weblog af en ung veganer.

Læs mere
Milda
Opskrifter & råvarer
Milda 

Få opskrifterne til en skøn sommermenu med Milda ...

Læs mere
Pære - sød, sprød og saftig
Opskrifter & råvarer
Pære - sød, sprød og saftig 

Pærer er skønne - også i sensommersalaten og marmeladen ...

Læs mere
Grønne jordbær - ny madtendens
Opskrifter & råvarer
Grønne jordbær - ny madtendens 

Denne sommer har nationalfrugten fået nye klæder ...

Læs mere
Ovnbagt torsk i laksesvøb med asparges
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt torsk i laksesvøb med asparges 

Ovnbagt torsk i laksesvøb med asparges og aspargesskum ....

Læs mere
Lemon & herb kylling
Opskrifter & råvarer
Lemon & herb kylling  

- med blandet grøn salat og quinoa

Læs mere
Paprika kylling
Opskrifter & råvarer
Paprika kylling  

Sund, nem og hurtig mad til hverdag og gæster

Læs mere
Tun i krydderurter
Opskrifter & råvarer
Tun i krydderurter 

En rigtig forårsopskrift med tun, artiskok, peberfrugt - og skønne friske krydderurter ...

Læs mere
Glædens kernebrød
Opskrifter & råvarer
Glædens kernebrød 

Et vidunderligt sundt kernebrød, bagt helt uden sukker, gluten og mælk ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^