Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Vildtgryde
Opskrifter & råvarer
Vildtgryde 

- med grov mos af butternut squash og kartofler

Læs mere
Stegt gråand
Opskrifter & råvarer
Stegt gråand  

- med honningæbler, ristet blomkål med mandler, små kartofler og Waldorfsalat

Læs mere
Krondyrmørbrad
Opskrifter & råvarer
Krondyrmørbrad 

- med kantareller á la creme, lynstegte vintergrønsager og rødbedesalat

Læs mere
Herlige lune briocher
Opskrifter & råvarer
Herlige lune briocher 

Friskbagte franske briocher er en himmelsk mundfuld. De sprøde og luftige boller er herlige til søndagsmorgenbordet, men kan også snildt serveres i stedet for muffins eller kage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kyllingetærte med rød karry og kokos 

At lave en delikat tærtedej er ingen sag, hvis man følger Gitte Værum Kristensens vejledning. Her bringer vi opskriften på kyllingetærte med rød karry og kokos.

Læs mere
Shepherd’s pie
Opskrifter & råvarer
Shepherd’s pie 

Den perfekte ret til at varme krop og sjæl i efteråret. De ekstra krydderier og chilien skal nok få sat fut under dig i løbet af nul komma fem, lover Ravinder Bhogal ...

Læs mere
Avocadosalat med tun-sashimi
Opskrifter & råvarer
Avocadosalat med tun-sashimi 

Ravinder Bhogals opskrift på en let og lækker - og super nem salat ...

Læs mere
Skaldyr, safran-risotto og spinat
Opskrifter & råvarer
Skaldyr, safran-risotto og spinat  

Lækker kæreste-middag på 20 minutter

med skaldyr, safran-risotto og spinat

Læs mere
Asparges-risotto med ristet laks, rosmarin
Opskrifter & råvarer
Asparges-risotto med ristet laks, rosmarin 

Nem asparges-risotto med ristet laks, rosmarin

og sprøde grønsager med frisk timian ...

Læs mere
Svampe-risotto og mager kotelet med salvie
Opskrifter & råvarer
Svampe-risotto og mager kotelet med salvie 

Svampe-risotto og mager kotelet med salvie, lynstegte courgetter og grøn salat ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^