Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Sommerkager - smukt og enkelt
Opskrifter & råvarer
Sommerkager - smukt og enkelt  

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.

Læs mere
Bagte kartofler, rødløg og auberginer
Opskrifter & råvarer
Bagte kartofler, rødløg og auberginer  

Bagte kartofler, rødløg og auberginer er fantastisk tilbehør i mange sammenhæng – også til forårets grillede fisk eller bøf ...

Læs mere
Orientalsk fiskesuppe
Opskrifter & råvarer
Orientalsk fiskesuppe 

Torsken er en sund og mager fisk, særligt rig på jod og selen. Kødet er hvidt og saftigt og fås fersk eller frosset. Her en opskrift på en skøn orientalsk fiskesuppe …

Læs mere
Hakkebøf med biks og små spejlæg
Opskrifter & råvarer
Hakkebøf med biks og små spejlæg 

En ægte klassiker: Et stykke godt rugbrød højt belagt med biksemad, hakkebøf og spejlæg.

Læs mere
Kalkun i appelsin
Opskrifter & råvarer
Kalkun i appelsin  

- med timian, fennikel og med rosenkål i honning. Mmmmmm !

Læs mere
Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos
Opskrifter & råvarer
Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos  

Ugens sunde opskrift fra Kostkompagniet er stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos og lun rødbede med smør og salt ...

Læs mere
Nudler med lynstegte grøntsager
Opskrifter & råvarer
Nudler med lynstegte grøntsager 

Herlig wok-ret med nudler, lynstegte grøntsager og kalkun eller svinekød i strimler ...

Læs mere
5 gode stænger med sundere energi
Opskrifter & råvarer
5 gode stænger med sundere energi 

Skønne, sunde frugtstænger. En nem opskrift fra Pia Krøyers nye og superinspirerende opskriftsamling ...

Læs mere
Gratineret fisk i aubergine
Opskrifter & råvarer
Gratineret fisk i aubergine 

Skøn kombination af fisk, aubergine, tomat med frisk oregano og parmesan ...

Læs mere
Vintersuppe
Opskrifter & råvarer
Vintersuppe 

Zuppa di Verdure e Fagioli til 4 pers.Vintersuppe med bønner og store grønsagsstykker. Hentet fra den nye kogebog "Aldrig har italiensk mad været mere sexet" ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^