Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Andebryst med rød karry
Opskrifter & råvarer
Andebryst med rød karry 

En enkel og skøn thai-ret. Den fine kombination af rød karry, and og ananas giver en rund og blød smagsoplevelse ...

Læs mere
Rødspætte
Opskrifter & råvarer
Rødspætte 

- med cahewsmør og blomkål i grønkålspesto. En skøn, skøn ret fra den nye kogebog Hedeturen går til køkkenet, skrevet af Søs Wollesen, Louise Bruun og Birdie Bjerregaard ...

Læs mere
Krydrede andelår
Opskrifter & råvarer
Krydrede andelår  

Andelår i fad med skønne krydderier: koriander, chili, spidskommen, timian, hvidløg samt fennikel og appelsin, serveret med krydrede ris.

Læs mere
Thailandsk fiskesuppe
Opskrifter & råvarer
Thailandsk fiskesuppe 

I denne uge får du opskriften på en skøn thailandsk fiskesuppe med ingefær og koriander - og grahamsbrød...

Læs mere
Grøn tomatmarmelade
Opskrifter & råvarer
Grøn tomatmarmelade 

Grøn tomatmarmelade er skøn tilbehør til sommergrillet fisk ...

Læs mere
Er smørrebrød dansk nationalspise?
Opskrifter & råvarer
Er smørrebrød dansk nationalspise?  

Når man er i Japan, spiser man sushi. Er man i Tyskland, spiser man Curry Wurst. Og i England kan man ikke komme uden om en omgang fish’n’chips. Men hvad bør man egentlig smage, når man er turist i Danmark?

Læs mere
American cherry pie
Opskrifter & råvarer
American cherry pie 

Nu er det blevet tid til kirsebær. Nyd de søde, mørkerøde danske kirsebær, som de er - eller som her, i en ægte amerikansk kirsebær-tærte ...

Læs mere
Grillede foreller med ingefær
Opskrifter & råvarer
Grillede foreller med ingefær 

Supernem og meget lækker opskrift til grillen. Du får også anbefalet den helt rigtige vin til ...

Læs mere
Ingen grill uden skumfiduser
Opskrifter & råvarer
Ingen grill uden skumfiduser 

Brug de grillens sidste gløder til at varme skumfiduser, og server dem med friske bær på biscuit-bund. En skøn og nem sommerdessert ...

Læs mere
Sommersalat
Opskrifter & råvarer
Sommersalat  

Her får du opskriften på smørrebrød med sommersalat i miniaturestørrels. Fra Lo Østergaard og Rud Christiansens smukke og inspirerende kogebog "Royal Smushi".

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^