Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Appelsinmuffins
Opskrifter & råvarer
Appelsinmuffins 1 

Bag duftende, lækre muffins til weekenden ...

Læs mere
Peanut double shortbread
Opskrifter & råvarer
Peanut double shortbread 

Kaste dig ud i nye og spændende kageopskrifter. Prøv denne amerikanskinspirerede opskrift på dobbelte mørdejskager med peanutfyld.

Læs mere
Godt nyt til tatar-elskere
Opskrifter & råvarer
Godt nyt til tatar-elskere 

Så er der rigtig godt nyt til alle tatar-elskere !

Læs mere
Ny råvare klar til køkkenfolket
Opskrifter & råvarer
Ny råvare klar til køkkenfolket 

Kål er en klassiker, der nu fås i en nyfortolket version. Landets avlere byder nemlig på spæde babygrønkål, som med en fin og mild smag er guf for både børn og voksne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bruschetta con cannellini e olio nuovo 

Fra Lise Septimius Krogh´s smukke bog "Italiens Hjerte - Mad og Mennesker"

Læs mere
Hindbærshake
Opskrifter & råvarer
Hindbærshake 

Det fine, lille eksklusive bær i en syrlig, sød og sommershake ..

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage 

Skal der bages kage til en festlig lejlighed, så får du her opskriften på en rigtig festlig og smuk kage med blombærfyld og nøddetop ...

Læs mere
Gryderetter
Opskrifter & råvarer
Gryderetter 

Her i vinterens kulde gør det godt med en dampende varm gryderet eller en god fyldig suppe. Og så er den slags gode retter, den bedste måde at få ryddet køleskabet på ...

Læs mere
Lykkesmedens powerpot
Opskrifter & råvarer
Lykkesmedens powerpot 

Fra Sif Orellanas skønne livsstilsbog ”Gartnerinden & Lykkesmeden”, bringer vi her opskriften fra hendes regnbuekøkken: Lykkesmedens Powerpot ...

Læs mere
Risotto med spinat og bacon
Opskrifter & råvarer
Risotto med spinat og bacon 

Her får du opskriften på en skøn vinterret fra den nye kogebog BACON ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^