Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Opskrifter & råvarer
Yogi Yellow gulerodssuppe 

Fra Jerk W. Langer og Louise Bruuns opmuntrende og inspirende guide 'Super 5:2' bringer vi her opskriften på en fyldig, sund og smagfuld suppe.

Læs mere
Kartoffelbrød
Opskrifter & råvarer
Kartoffelbrød 

'Mission sund – 12 uger, 12 nye vaner' er Michelle Kristensens guide til, hvordan man får ændret uhensigtsmæssige livsstilsvaner. Fra bogen bringer vi her opskriften på det lækreste kartoffelbrød.

Læs mere
Hellefisk med spicy peanutbuttersauce
Opskrifter & råvarer
Hellefisk med spicy peanutbuttersauce 

Den smagfulde hellefiskefilet serveres med en krydret peanutbuttersauce. Hertil quinoa, mango-chutney og sprød salat ...

Læs mere
Lam i hvidvin
Opskrifter & råvarer
Lam i hvidvin 

En læser har sendt os denne dejlige opskrift på lam i hvidvin, som hun synes vi andre også skal have glæde af i kulden.

Læs mere
Fransk nougat - Opskrift
Opskrifter & råvarer
Fransk nougat - Opskrift 

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse.

Læs mere
Orzotto
Opskrifter & råvarer
Orzotto 

Fra Sandra Puglieses kogebog "Smag på Livet", som er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, bringer vi her opskriften på en skøn Orzotto.

Læs mere
Godmorgen- & godaftengrød
Opskrifter & råvarer
Godmorgen- & godaftengrød 

En grød der mætter godt om morgenen og virker beroligende om aftenen ...

Læs mere
Franske klassikere med Bocuse!
Opskrifter & råvarer
Franske klassikere med Bocuse! 

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her bringer vi hans opskrift på Jarret de veau à la ménagère - en rigtig, dejlig fransk efterårsret !

Læs mere
Kalvefilet med cassoulet og kantareller
Opskrifter & råvarer
Kalvefilet med cassoulet og kantareller 

Opskrift på fin sensommermad: Kalvefilet med cassoulet og kantareller. Opskriften er udarbejdet af Skuespilhusets Restaurant Ofelia.

Læs mere
Bouilliabaisse
Opskrifter & råvarer
Bouilliabaisse 

Byen Marseille er ophavsstedet for den klassiske seafood-suppe Bouilliabaisse, der har været kendt i århundreder. Tilbered suppen og server med den klassiske franske sprøde baguette.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^