Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Opskrifter & råvarer
Gammeldags æblekage 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem til en skøn, klassisk dessert: Gammeldags kold æblekage!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomatbrød med mozzarella 

Skønne tomatbrød! Perfekt til det lille mellemmåltid eller som tilbehør til et godt stykke fisk eller kød. Prøv også at servere de friskbagte tomatbrød med 'sort smør'. Se opskrifterne her!

Læs mere
Raw Ratatouille
Opskrifter & råvarer
Raw Ratatouille 

Fra Susy Grundahls livsstilsbog "Retrokuren", bringer vi her en ret med hele paletten af farver, smag og vitaminer. Tilbered dig en god kop urtete, som du kan nyde til madlavningen, for det tager lidt tid at skære alle grønsagerne i små bitte stykker - altså helt petit!

Læs mere
De lækreste friske forårsruller
Opskrifter & råvarer
De lækreste friske forårsruller 

Til friske forårsruller serveres alle ingredienser risnudler & grøntsager, så man hver især selv tilbereder sin yndlings rulle. En lækker, oplagt ret med sommerens friske grøntsager !

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fiber-knækbrød 

Anette Harbech Olesens opskrift på de lækreste hjemmelavede fiber-knækbrød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Laksetatar & ørredmousse 

Smørrebrødsguru Ida Davidsens ideer til forårets frokostbord.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hønsesalat med slikasparges 

Hønsesalaten er helt uundværlig på weekendens frokostbord. Her er en nem opskrift på en salat rig på mør og saftig kylling. Nyd den på rustikt surdejsbrød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valnøddeboller med hvedeklid 

Sunde, gode, rustikke frokostboller med hvedeklid og valnøddekerner.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Frokosttid er familietid 

Den danske familiefrokost er fyldt med klassikere på rugbrød. En af dem er sild. Den lille fisk har givet mange valgmuligheder og skabt mange små slagsmål gennem de sidste 70 år. Nu aflyser Glyngøre slagsmålene og øger valgmulighederne. Nye låg, nye opskrifter og ny tradition med ’Årets smag’…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lasagne med grønt tvist 

Ifølge magasinet Sæson, får mange af os ikke nok grønt, fordi vi mangler inspiration til nemme grønne retter. Her er opskriften på en skøn, grøn lasagne !

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^