Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Blommekage
Opskrifter & råvarer
Blommekage 

Sæsonens dejlige syrlig-søde blommer i alletiders nemme marcipankage.

Læs mere
To lækre juiceopskrifter fra Juice & co.
Opskrifter & råvarer
To lækre juiceopskrifter fra Juice & co. 

Fra Louisa Lorangs nye juicebog "Juice & co." har vi fornøjelsen af at bringe opskrifter på to lækre, sunde frugt- og grøntsagsdrikke: Ginger Earl med cantaloupemelon og grønne chili, og Hot & green med bergamotte og ingefær ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pølsehorn til skovturen 

Skønne pølsehorn til skovturen, fødselsdagen eller madpakken..

Læs mere
Kagedronningens rosenbrød
Opskrifter & råvarer
Kagedronningens rosenbrød 

Glæd dig til dette lækre, friskbagte rosenbrød med fugtig glasur og en duft af sommer. Det er noget mere luftigt i det end de rosenbrød, du kender fra bageren – men ikke desto mindre lækkert og lidt mindre ’syndigt’.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fold en dekorationskornet 

Med udgivelsen af stribevis af skønne kagebøger; Lagkagebogen (2018), Konfekt 2017, Kagemagi (2016) og Julebag (2018), er enhver kageentusiast bekendt med Annemette Voss og hendes inspirerende bøger, enestående evne til at udvikle nye opskrifter på delikate og kunstfærdige kager og hendes hendes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller 

Disse langtidshævede havregrødsboller med fuldkornsspeltmel smager og mætter. Og så kan de tilmed anbefales til folk med sarte maver. Opskriften er hentet fra diætist Stine Junge Albrechtsens bog ’Low FODMAP diet’, som henvender sig særligt til mennesker, der lider af irritabel tarm.…

Læs mere
Bulgur med tahin dressing
Opskrifter & råvarer
Bulgur med tahin dressing 

- og sprødt tyrkisk brød. En vidunderlig salat med et mellemøstligt strej ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^