Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Opskrifter & råvarer
Timm Vladimir: Kylling i peanutbuttersauce 

I 'Små retter stor smag' præsenterer Timm Vladimir alverdens små, smagfulde retter inspireret af blandt andet det sydamerikanske- og afrikanske køkken. Fra bogen bringer vi her Timms opskrift på kylling i peanutbuttersauce, en ret han har fået af en god ven fra Elfenbenskysten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Trine Hahnemanns Ricottaspinat polpettiner 

Når Trine Hahnemann besøger Peralta i Toscana bliver der tilberedt måltider af lokale råvarer. Hos en lokal fårebonde i bjergene ved Casoli får hun god pecorino og frisk ricotta til retten ricottaspinat polpettiner. Opskriften er en af mange skønne toskanske retter i Trines bog 'Peralta'. Vi bringer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lauras salsa verde 

Under sine besøg i Peralta Toscana, har Trine Hahnemann lært Laura at kende. Laura har, sammen med sin mand Giovanni og deres tre børn, boet i Peralta i mere end 25 år. I bogen 'Peralta' beskriver Trine sin store begejstring for Laura og hendes evne til at tilberede enkle og ukomplicerede retter med…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rustikt madbrød 

Opskriften på en skønt madbrød, perfekt til frokosten og til sandwich ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ærte- og myntekrebinetter 

Fra Yotam Ottolenghis grønne kogebog 'Plenty more - Forny dit grønne køkken', bringer vi her opskriften på fine grønne krebinetter, som både kan nydes som tilbehør til hovedretten, og som forret eller snack.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tarte Tatin - Fransk pæretærte 

Sæsonens saftige pærer er hovedingrediensen i denne frankinspireret opskrift på Tarte tatin.

Læs mere
Sensommer
Havens høst 

En stille sensommeraften i haven, bare i selskab med solbærbuskene og edderkopperne. En søndag, hvor man tager sig sammen til at høste æblerne og pærerne, inden de ender på græsplænen til glæde for orm og hvepse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Simregryde med æbler  

Den asiatisk inspirerede simregryde med æbler er hurtig at tilberede og smager så fuglene synger. Opskriften er udviklet af kogebogsforfatteren Lone Kjær for Gartneribrugets Afsætningsudvalg.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marineret citronæble 

Med æbler i hus, kan man tilberede alverdens lækkerier. Æbler kan nydes morgen, middag og aften – til hverdag og fest. Prøv æblestykker i din morgenyoghurt, din smoothie eller juice, nyd dem til frokost i salaten eller råkosten, i kager og muffins - og til middag med stegt lever, stegt flæsk - eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Stegte skrubber 

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Fra Rasmus Grønbechs 'Fisk på gaflen' for du opskriften på stegte skrubber. Super nemt og lækkert!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^