Kategorier: Jul  -  Julemad

Camilla Plum: Marokkansk and med pomerans 

"Det er i julemåneden, man skal spise denne vidunderlige marokkanske anderet," siger Camilla Plum om den skønne, marokkansk-inspirerede ret, som vi her bringer opskriften på.

Den er krydret med blandt andet frisk pomerans, som ellers er bedst kendt som krydderi i julens småkager og i aromatiske orangemarmelader, men som, med sin store smag og duft, også er et fantastisk krydderi til en julet gryderet.

"Det er en herlig nem ret, der passer sig selv - og så er der masser af skøn sauce til at svuppe op med."

4 personer

    Ingredienser

    • 4 hele andelår
    • 1 kg hele, flåede tomater
    • et helt pillet hvidløg
    • 2 store hakkede løg
    • en fennikel i tern
    • to blegselleristængler i skiver
    • 3 spsk. olivenolie
    • 1 spsk. spidskommen
    • 1 tsk. mynte
    • 2 friske laurbærblade
    • 1 pomerans
    • evt. en håndfuld lysebrune marokkanske oliven
    • en spsk. groft salt
    • sort peber

    Opskrift

    1. Steg løg, selleri og fennikel gyldne i olivenolien, i en flad gryde eller sauterepande (et godt dyrt juleønske hvis man ikke har en i forvejen). Brun anden let oven i grøntsagerne, sammen med spidskommen. Hæld tomaterne i, sammen med krydderurterne, og vand til det dækker lårene.
    2. Lad det simre med låget lagt skævt på, så noget af væden kan fordampe, men ikke det hele. Kog sagte til lårene er meget møre. Vend i det en gang imellem. Det tager min. en time, som regel mere.
    3. Smag saucen til med pomeranssaften, og en sjettedel af den tynde orange skal skåret i julienne, og de eventuelle oliven. Hvis saucen er skøn og kraftig spiser man den som den er, ellers tager man lårene op og reducerer saucen ved høj varme til den er tilpas. Smag til med salt når den evt. er reduceret.
    4. Drys med resten af pomeransskallen
    Jul
    Sådan undgår du bakterier i julemaden 

    Undgå maveonde i julen. Følg Fødevarestyrelsens råd om, hvad man kan gemme - og hvad man absolut ikke skal gemme af rester fra julemaden.

    Læs mere
    Forbrugernyt
    Levende julegaver varer længere end til påske 

    Der følger et ansvar med i pakken, når du klemmer et beboet hamsterbur eller en kattekilling ind under juletræet. For når du giver et dyr, giver du også modtageren ansvaret for at passe og pleje det.

    Læs mere
    Jul
    Årets julekonfekt! 

    Den klassiske marcipan fra Odense blev sidste jul i en test i TÆNK, kåret som Danmarks bedste marcipan, og det kan man godt forstå, for den klassiske marcipan er indbegrebet af jul i de fleste danske hjem. Og når vi snart igen skal i gang med de hjemmelavede julelækkerier, så er Odense Marcipan klar…

    Læs mere
    Jul
    Ideer til julens stilleben 

    Få ideer og inspiration til hyggelig og stemningsfuld juleudsmykning. De kreative designerne bag House Doctor, Nordal og Trine K har skabt nogle af årets fineste stilleben. Vi bringer billederne her.

    Læs mere
    Jul
    Firmajulefrokost - Skal, skal ikke? 

    Fra brevkassen: Er man en dårlig kollega, hvis man ikke tager til julefest?

    Læs mere
    Jul
    Julestemning med roser 

    Små, fine potteroser i selskab med stearinlys og organza- eller silkebånd, skaber en smuk og nostalgisk julestemning. Og som juleaften nærmer sig, kan de små roser suppleres med gran og fint guld- og sølvpynt. De fine dekorationer vil pryde og pynte på borde og i vindueskarme som tegn på, at årets…

    Læs mere
    Forbrugernyt
    Julegaveindkøb på nettet hitter igen 

    Julegavekøb på nettet bliver et hit igen i år, og kunderne gør det især for at undgå juletrængsel, ligesom det sparer tid at købe julegaverne hjemmefra, viser dansk E-handelsanalyse. "Det bliver endnu en glædelig jul på nettet med godt gang i e-handlen. Bekvemmelighed spiller kraftigt ind, når…

    Læs mere
    PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
    Nyhedsbrev
    Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
    Julemarkeder 2024
    Nye Bøger
    Shopping
    ^