Kategorier: Jul  -  Julemad

Camilla Plum: Marokkansk and med pomerans 

"Det er i julemåneden, man skal spise denne vidunderlige marokkanske anderet," siger Camilla Plum om den skønne, marokkansk-inspirerede ret, som vi her bringer opskriften på.

Den er krydret med blandt andet frisk pomerans, som ellers er bedst kendt som krydderi i julens småkager og i aromatiske orangemarmelader, men som, med sin store smag og duft, også er et fantastisk krydderi til en julet gryderet.

"Det er en herlig nem ret, der passer sig selv - og så er der masser af skøn sauce til at svuppe op med."

4 personer

    Ingredienser

    • 4 hele andelår
    • 1 kg hele, flåede tomater
    • et helt pillet hvidløg
    • 2 store hakkede løg
    • en fennikel i tern
    • to blegselleristængler i skiver
    • 3 spsk. olivenolie
    • 1 spsk. spidskommen
    • 1 tsk. mynte
    • 2 friske laurbærblade
    • 1 pomerans
    • evt. en håndfuld lysebrune marokkanske oliven
    • en spsk. groft salt
    • sort peber

    Opskrift

    1. Steg løg, selleri og fennikel gyldne i olivenolien, i en flad gryde eller sauterepande (et godt dyrt juleønske hvis man ikke har en i forvejen). Brun anden let oven i grøntsagerne, sammen med spidskommen. Hæld tomaterne i, sammen med krydderurterne, og vand til det dækker lårene.
    2. Lad det simre med låget lagt skævt på, så noget af væden kan fordampe, men ikke det hele. Kog sagte til lårene er meget møre. Vend i det en gang imellem. Det tager min. en time, som regel mere.
    3. Smag saucen til med pomeranssaften, og en sjettedel af den tynde orange skal skåret i julienne, og de eventuelle oliven. Hvis saucen er skøn og kraftig spiser man den som den er, ellers tager man lårene op og reducerer saucen ved høj varme til den er tilpas. Smag til med salt når den evt. er reduceret.
    4. Drys med resten af pomeransskallen
    Jul
    Lav en fin adventsgren 

    Naturens materialer kan omsættes til fint pynt, møbler, dekorationer og gaver. Find masser af dejlig inspiration i bogen 'Tag naturen med hjem'. Fra bogen bringer vi her ide til en smuk adventsgren.

    Læs mere
    Jul
    Jul, af Camilla Plum 

    Med Camilla Plums julebog i hånden behøver ingen bæve foran afviklingen af en traditionel juleaften eller julefrokost. Her er både opskrifter og gode og letforståelige tricks, som er gået fra generation til generation, og som sikrer at julemiddagen lykkes med sprød svær og det hele.

    Læs mere
    Kollegas affære skaber uro
    Jul
    Kollegas affære skaber uro  

    Hun er irriteret over, at hendes kollega render rundt og hvisker og tisker om den affære, som hun har haft ved julefrokosten. Det forstyrrer deres arbejde, og nu overvejer hun at konfrontere hende.

    Læs mere
    Orker ikke jul med svigerfamilien
    Jul
    Orker ikke jul med svigerfamilien 

    Fra brevkassen: Hvad skal man gøre, når man ikke kan udholde tanken om at skulle tilbringe juleaften med sin svigerfamilie, spørger en læser.

    Læs mere
    Drømmen om Peters jul
    Jul
    Drømmen om Peters jul  

    Det er nok de færreste af os der kan se frem til en jul lige så enkel og harmonisk, som beskrevet i historien Peters Jul ...

    Læs mere
    Samkørsel hitter i julen
    Jul
    Samkørsel hitter i julen 

    Rekordmange rejsende benytter samkørsel hjem til jul i år.

    Læs mere
    Jul
    Verdens bedste juleshopping 

    Nyd julestemningen i verdens mest stemningsfulde byer, mens du får ordnet juleindkøbene. Her får du de 5 bedste byer at juleshoppe i ...

    Læs mere
    Jul
    Send en julehilsen 

    Med KvindeGuidens e-kort kan du nemt, hurtigt og gratis sende fine julehilsner. Klik ind og vælg dit yndlingskort !

    Læs mere
    Åbn hjertet i julen
    Jul
    Åbn hjertet i julen 

    Så er der ikke længe til jul, og mange af os har travlt med at få styr på det hele inden den store aften. Alt skal være klart, hvis ambitionen er, at aftenen skal forløbe perfekt. Og huskelisten er lang: Alle indkøbene skal i hus, der skal gøres rent og der skal pyntes op med gran, pynt og levende…

    Læs mere
    Vin
    Jul
    Vin 

    Det kan ikke sige det nok gange: Vinen til den danske traditionelle julemad med fedt, surt, sødt og salt på menuen kræver en vin, der kan magte disse ingredienser. Glem alt om den fine bordeaux- eller bourgogne-vin. Til fed and, søde brunkartofler og syrlig rødkål skal man gå efter en kraftig vin…

    Læs mere
    PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
    Nyhedsbrev
    Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
    Julemarkeder 2024
    Nye Bøger
    Shopping
    ^