Kategori: Kogebøger

Viva España 

Spis spansk året rundt med Simone og Inés Ortega ...

Boganmeldelse af skribent Nønne Lønne Votborg

Forfattere: Simone og Ines Ortega


Med "1080 opskrifter" fordelt på alt lige fra forretter, det kolde bord, sauce, gryderetter, grønsagsretter, retter med æg, fisk og skaldyr, kød, fjerkræ, vildt, indmad og desserter m.m., bliver læseren budt på et væld af lækkerier fra det spanske køkken. Vi er med garanti mange feriegæster fra det dejlige spanske klima og kultur, der vil elske "1080 opskrifter", der her bringer det autentiske spanske køkken helt hjem i vores egne potter og pander. Den kærlighed og passion, som vi, der har rejst i det spanske, har oplevet spaniolerne nære overfor deres madlavning, går igen i "1080 opskrifter".

Spansk Frk. Jensen i mega-size
Forfatteren Inés Ortega nyder stor respekt i Spanien for sin kunnen og det, at hun holder fast ved den traditionelle spanske madlavning. "1080 opskrifter" er i dag madbibelen over dem alle i Spanien. Bogen kunne også kaldes det spanske svar på Frk. Jensens kogebog.
"1080 opskrifter" så dagens lys for mere end 30 år siden. Siden da har Inés Ortega sammen med sin datter, Inés, løbende moderniseret opskrifterne med varsom hånd, så den klassiske kogebog altid har passet til moderne madlavning trods alt. Og det har været vejen til den forsatte succes, fortæller spanske bekendte mig.

Stemningsfulde tegninger
De glade streger i oliekridt af den anerkendte spanske illustrator Javier Mariscal gør "1080 opskrifter" til en kogebog, der tiltaler læseren og vækker appetitten, selvom der kun er få billeder af retterne på små stykker papir, der er sat ind mellem de almindelige sider.

Klassisk og dog moderne
Hver opskrift har sit nummer, deraf vel nok titlen. Lige så vel som bogens retter er klassiske, er bogen meget klassisk og korrekt, når det drejer sig om opbygning m.m. Det gør, at bogen er let at anvende og slå op i vha. det gode register og de logiske inddelte afsnit.
Til slut i bogen kan du glæde dig til en række spændende menuer skabt af de nye stjernekokke i Spanien, der netop nu tegner toppen af den spanske gastronomi og løber med priser og stjerner i internationale restaurantguides.

Mad i en kontekst
Jeg kunne godt have ønsket mig, at der ved opskrifterne stod, hvor opskriften havde sin oprindelse fra - det være sig en bestemt region i det spanske, eller måske retten kan spores tilbage til dengang, Spanien var besat af andre folkeslag. Eller læseren kunne have glæde af at få fortalt i hvilke traditionelle sammenhænge en given ret typisk nydes.
Det forhøjer i mine øjne madoplevelsen, hvis maden sættes ind i en kontekst, og vi får dens historie med. Men da bogen jo er en oversættelse fra spansk, kan det selvfølgelig hænge sammen med, at forfatteren har udeladt at skrive en kommentar til opskrifterne.

Mad alle vil elske
"1080 opskrifter" giver masser af nye idéer til at bruge ingredienser, som vi har mange af i det danske køkken, på nye spændende og fantasifulde måder. Der er lette retter med sødme og smag, der passer perfekt til vores billede af Spanien med evig sommer og sol. Men mange vil også blive glædeligt overraskede over alle de skønne rustikke retter med kant, kraft og karakter. Her er så meget, der frister, at I kan spise spansk hele året rundt!

Så glæd dig til at lære det originale spanske køkken at kende. Her er meget mere end den mad, de typiske turiststeder kan diske op med. "1080 opskrifter" giver dig opskriften på de retter, du har smagt ude i bjerglandsbyer og de små fiskerlejer. Velgjort og godt.

Gracia!


Bestil online

Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^