Kategori: Kogebøger

Viva España 

Spis spansk året rundt med Simone og Inés Ortega ...

Boganmeldelse af skribent Nønne Lønne Votborg

Forfattere: Simone og Ines Ortega


Med "1080 opskrifter" fordelt på alt lige fra forretter, det kolde bord, sauce, gryderetter, grønsagsretter, retter med æg, fisk og skaldyr, kød, fjerkræ, vildt, indmad og desserter m.m., bliver læseren budt på et væld af lækkerier fra det spanske køkken. Vi er med garanti mange feriegæster fra det dejlige spanske klima og kultur, der vil elske "1080 opskrifter", der her bringer det autentiske spanske køkken helt hjem i vores egne potter og pander. Den kærlighed og passion, som vi, der har rejst i det spanske, har oplevet spaniolerne nære overfor deres madlavning, går igen i "1080 opskrifter".

Spansk Frk. Jensen i mega-size
Forfatteren Inés Ortega nyder stor respekt i Spanien for sin kunnen og det, at hun holder fast ved den traditionelle spanske madlavning. "1080 opskrifter" er i dag madbibelen over dem alle i Spanien. Bogen kunne også kaldes det spanske svar på Frk. Jensens kogebog.
"1080 opskrifter" så dagens lys for mere end 30 år siden. Siden da har Inés Ortega sammen med sin datter, Inés, løbende moderniseret opskrifterne med varsom hånd, så den klassiske kogebog altid har passet til moderne madlavning trods alt. Og det har været vejen til den forsatte succes, fortæller spanske bekendte mig.

Stemningsfulde tegninger
De glade streger i oliekridt af den anerkendte spanske illustrator Javier Mariscal gør "1080 opskrifter" til en kogebog, der tiltaler læseren og vækker appetitten, selvom der kun er få billeder af retterne på små stykker papir, der er sat ind mellem de almindelige sider.

Klassisk og dog moderne
Hver opskrift har sit nummer, deraf vel nok titlen. Lige så vel som bogens retter er klassiske, er bogen meget klassisk og korrekt, når det drejer sig om opbygning m.m. Det gør, at bogen er let at anvende og slå op i vha. det gode register og de logiske inddelte afsnit.
Til slut i bogen kan du glæde dig til en række spændende menuer skabt af de nye stjernekokke i Spanien, der netop nu tegner toppen af den spanske gastronomi og løber med priser og stjerner i internationale restaurantguides.

Mad i en kontekst
Jeg kunne godt have ønsket mig, at der ved opskrifterne stod, hvor opskriften havde sin oprindelse fra - det være sig en bestemt region i det spanske, eller måske retten kan spores tilbage til dengang, Spanien var besat af andre folkeslag. Eller læseren kunne have glæde af at få fortalt i hvilke traditionelle sammenhænge en given ret typisk nydes.
Det forhøjer i mine øjne madoplevelsen, hvis maden sættes ind i en kontekst, og vi får dens historie med. Men da bogen jo er en oversættelse fra spansk, kan det selvfølgelig hænge sammen med, at forfatteren har udeladt at skrive en kommentar til opskrifterne.

Mad alle vil elske
"1080 opskrifter" giver masser af nye idéer til at bruge ingredienser, som vi har mange af i det danske køkken, på nye spændende og fantasifulde måder. Der er lette retter med sødme og smag, der passer perfekt til vores billede af Spanien med evig sommer og sol. Men mange vil også blive glædeligt overraskede over alle de skønne rustikke retter med kant, kraft og karakter. Her er så meget, der frister, at I kan spise spansk hele året rundt!

Så glæd dig til at lære det originale spanske køkken at kende. Her er meget mere end den mad, de typiske turiststeder kan diske op med. "1080 opskrifter" giver dig opskriften på de retter, du har smagt ude i bjerglandsbyer og de små fiskerlejer. Velgjort og godt.

Gracia!


Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^