Kategori: Kogebøger

Verdensmad

Verdensmad 

Kulinarisk rundrejse i topklasse !

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg


Titel: Verdensmad fra din lokale etniske købmand
Forfattere: Carsten Kyster og Hèlène Wagn
Bogen

Guide til de etniske købmænd
Måske nøjes du med at lade tænderne løbe i vand, når de fremmedartede dufte møder dig, idet du passere den lokale etniske købmand. Måske er du allerede stamkunde, men higer efter at vide mere om hvad, det er der gemmer sig på hylderne og vide hvem disse flittige købmænd er. Under alle omstændigheder er »Verdensmad fra din lokale etniske købmand« en eminent bog, fordi den præsenterer det bedste af bedste fra verden omkring os, som er kommet tættere på takket være de etniske købmænd og nu også Carsten Kyster og Hèlène Wagn!

Igennem mange år har vi haft etniske købmandsbutikker i de allerstørste danske byer. I takt med rejselysten er blevet større, har flere af os også søgt at genskabe eksotiske måltider takket være netop den lille lokale grønthandler, der i så rigt mål fladbyder alverdens fremmedartede krydderier, saucer og søde sager.

Dus med ingredienser fra en anden verden
»Verdensmad fra din lokale etniske købmand« fører læseren rundt på hylderne i de fremmede købmændsbutikker. Vi handler ind hos de kinesiske købmænd, shopper arabisk, handler thailandsk, køber indiske/pakistanske fødevarer, fylder op med vietnamesiske madvarer og slutter i den tyrkiske købmandsbutik.
Her får vi forklaret hvad der er karakteristisk for det enkelte land og madkulturen, ligesom den købmand vi besøger får fortalt sin historie. Bogens forfatterpar hiver en række varer ned fra de tætpakkede hylder og fortæller om dem, deres anvendelse og siden følger opskrifter fra hver ”køkken”.
Mange af opskrifterne tager afsæt i hvordan man bruger halv- og helfabrikata, der blot skal lunes. Så også den mindre erfarne kok kan være med her. Mest spændende er det dog, når de mange krydderier får lov at fylde køkkenet og sende tankerne af sted til fjerne himmelstrøg efter endt tilberedning.

Udvid din horisont med smagsløgene
Carsten Kyster og Hèlène Wagn sørger med deres »Verdensmad fra din lokale etniske købmand« for at minde os om, at vi ikke behøver rejse jorden rundt for at møde andre kulturer og blive dus med deres kulinariske særkende, ligesom bogen også er et fint bidrag til en positiv kulturel sameksisten. Første skridt på vejen kunne være at bladre op på en af fortegnelserne over, hvor du finder lettest finder en etnisk købmand fra det verdenshjørne, du gerne vil dufte til i dag!
Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^