Kategori: Kogebøger

Vegetarisk vellyst

Vegetarisk vellyst 

Find dit grønne punkt - glem alt om kedelig 70’er vegetarmad ...

Titel: Vegetarisk Vellyst
Forfatter: Christine Bille Nielsen, Tina Scheftelowitz og Lone Spliid
Omfang: 233 sider
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Ren nydelse! Sådan kan oplevelsen af læsning og tilberedning af retterne i Vegetarisk Vellyst beskrives. Det er garvede kvinder i kogebogsverden, der står bag den flotte vegetariske kogebog, der henvender sig til alle med lyst til grønt på gaflen. Vegetarisk Vellyst er vel nok den grundbog, vi er mange, der har ventet på i flere år. Her får nybegyndere og garvede vegetarer serveret masser af værdifulde argumenter for at leve vegetarisk. Dertil kommer fakta om en række af de typiske spørgsmål, der knytter sig til vegetarisk levevis: protein, jern, B12, kalk. Spørgsmål som hvordan og hvorledes med børn som vegetar og gravide som vegetar behandles også kort.

Bogen byder også på en grøn førstehjælpshåndbog, som er et godt påfund. De specielle råvarer, der er brugt, er beskrevet i et særligt afsnit bagerst i bogen. Her findes også en side med "De bedste Grøntsagstips" og en med "De bedste Bønnetips" - to super anvendelige sider.

Bogens hoveddel er den store opskriftsdel, der er smukt krydret med lækre billeder. Forfatterteamet har valgt en ganske utraditionel opbygning, der gør sig godt. Vegetarisk Vellyst indledes med "Småt", som selvfølgelig omfatter forretter, snacks og mellembidder. Derefter følger "Fast", som ifølge bogen er vegetarens svar på kød og fisk. Så følger et lækkert afsnit med "Indpakket" - altså fladt med fyld og toppings.
De følgende to afsnit "Snittet" og "Sovset" fylder forholdsvis meget. Det er tydeligt, at forfatterne med deres baggrund i salatverden og deres force dér elsker at svinge salatbestikket.
Herefter følger "Varm & Fyldigt", der byder på gode kulhydrater, når de er bedst. Så er det tid for "Gryderet", og herefter bydes vi på "Vådt" alias supper. "Smurt og Bærbart" dækker over burgere, smørrebrød og madpakker. Det er ganske enkelt en genistreg, at forfatterteamet byder på velsmurt vegetarisk smørrebrød, som læseren kan nyde, på fede farvefotos.
Med "Bagt & Grødet", hvor vi får en håndfuld gode opskrifter på brød, grød og mysli, lakker det mod enden i opskriftsdelen. "Sødt" sætter et flot punktum med dessert, is og kager.

Vegetarisk Vellyst er grøn mad, der smager fortryllende, rykker sundhedsmæssigt og ser super indbydende ud! Opskrifterne er enkle og nemme at gå til. Retterne gør sig godt i både hverdagskøkkenet og til enhver middag med venner eller familie. Ungerne vil gladelig spise med på langt de fleste af retterne. For hvad smager mere lækkert end kartoffelpandekager, quinoa-dunser og fuldkornsnudelsuppe?
Eneste lille minus er, at æg indgår i vel rigeligt af opskrifterne. Derudover ville det i næste udgave være et plus, hvis de veganske opskrifter blev forsynet med et "V" for vegansk.

Dejlig læsning, super brugsbog! Vi glæder os til opfølgeren.
Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^