Kategori: Kogebøger

Vegetarisk kogebog

Vegetarisk kogebog 

Vegetarisk grundbog, med fokus på sundhed ! Varieret vindermad fra det vegetariske køkken ...

Titel: Vegetarisk kogebog - Grundbog
Forfatter: Inga-Britta Sundqvist
Sideantal: 320
Forlag: Borgen
Anmeldt af: Nønne Lønne Votborg




"Vegetarisk kogebog" er oprindeligt svensk og de cirka 350 opskrifter, der bydes på, spænder over utallige kategorier lige fra almindelige retter som supper, salater, desserter og brød til asiatisk mad, tang og svampe. Der er med andre ord noget til enhver lejlighed, og "Vegetarisk kogebog" beviser, at grøn mad er super farverigt og enormt alsidigt. Inga-Britta Sundqvist mestrer mange stilarter og er tydeligvis glad for det grønne køkken!

Gedigen grundbog
Bogen lever til fulde op til dens undertitel: Grundbog. Det er en rigtig interessant bog at læse i, og den er mindst lige så god at tage med ud i køkkenet. For personer, der ønsker en kostomlægning i retning mod en mere sundt, grønt, miljørigtig og etisk forsvarligt valg, er vegetarisk kost det rette valg. Inga-Britta Sundqvist deler dygtigt og gavmildt ud af al sin viden om vegetarisk kost og levevis. Her er bud på kost til børn og teenagere, forslag til sunde drikke og noget så herligt som en fyldestgørende levnedsmiddeltabel, som er rigtig fin at have i huset. Bogen spænder som sagt over mangt og meget, hvilket i sidste ende også bliver bogens problem: den vil så meget godt og er så fyldig, at det indimellem bliver lidt tungt og besværligt at finde de opskrifter og informationer, man gerne vil benytte. Heldigvis har bogen et fantastisk godt registerapparat, hvor det er muligt at slå op i dels et sagregister og dels et opskriftsregister, der er delt op i emner.

Vegetarkøkkenets bedste råvare
Det er altid rart at se en kogebog, hvor tofu og vegetter (vegetarisk synonym for plantefrikadeller) får lov at træde flot frem sammen med bælgfrugter, nødder og frø, der alt sammen er meget vigtige elementer i en god, sund og afbalanceret vegetarisk kost. God grøn mad, der smager dejligt, og er nem at lave - selv for novicer!

Små spørgsmålstegn
En lille anke drejer sig om opskrifterne med ost. I kogebogen er der et afsnit med osteopskrifter. Her ser jeg til min beklagelse, at der ikke informeres om, at ost kan indeholde animalsk osteløbe (enzym fra ko- og kalvemaver; dvs. fra døde dyr). Det undrer mig. Især når Inga-Britta Sundqvist konsekvent bruger agar-agar frem for gelatine.
Jeg kan også undre mig over, hvorfor i alverden den dygtige forfatter vælger at bruge en halv tube Tartex (sojapostej) i en opskrift på noget så klassisk som falafler. Det er og bliver en gåde. Falafler er ganske simple at lave ud af kikærter, løg og hvidløg. Hvilken evne Tartex har, forstår jeg som sagt ikke, og jeg mener også, det gør retten meget dyre at lave og får nybegyndere til at synes, at det er besværligt at købe ind til vegetarisk madlavning. Synd!

Jeg ville personligt ønske, at der havde været plads til, at alle vores gode gamle danske grøntsager som kål og rodfrugter også fik lov til at brillere, men sådan er det desværre ikke helt. Lidt mærkeligt, når Inga-Britta Sundqvist selv bor i et køligt nordeuropæisk land, hvor der er så rigeligt af smagfulde og prisvenlige kål og rodfrugter. Lad os se, hvad Inga-Britta Sundqvist kan trylle ud af dem til næste udgave!

Sund mad
Inga-Britta Sundqvist har med sine energisupper, en uovertruffen opskrift på Davids svampevegetter og en pikant linseret fra Mellemøsten vundet mine gæsters hjerter, siden jeg lærte hendes kogebog at kende. Det er efterhånden adskillige år siden, bogen blev skrevet og udgivet første gang, men der er tale om gedigen vegetarmad til hverdagen især.

På højde med Sarah Browns klassiker
Alt i alt synes jeg, der her er tale om en herlig bog til madlavning og specielt i forhold til viden om vegetarisk kost og ernæring generelt.
Vegetarisk kogebog får mig til at tænke på min gode gamle vegetarkogebog af Sarah Brown, som den minder en del om. Bogen er her bearbejdet i en 4. let bearbejdet udgave og er således på gaden med ny flot forside.

Med Vegetarisk kogebog i favnen kan du få mange timers spændende og lærerig læsning foruden en masse spændende madoplevelser!

God tur i boghandlen!
Nønne Lønne Votborg

Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^