Kategori: Kogebøger

Vegetarisk kogebog

Vegetarisk kogebog 

Vegetarisk grundbog, med fokus på sundhed ! Varieret vindermad fra det vegetariske køkken ...

Titel: Vegetarisk kogebog - Grundbog
Forfatter: Inga-Britta Sundqvist
Sideantal: 320
Forlag: Borgen
Anmeldt af: Nønne Lønne Votborg




"Vegetarisk kogebog" er oprindeligt svensk og de cirka 350 opskrifter, der bydes på, spænder over utallige kategorier lige fra almindelige retter som supper, salater, desserter og brød til asiatisk mad, tang og svampe. Der er med andre ord noget til enhver lejlighed, og "Vegetarisk kogebog" beviser, at grøn mad er super farverigt og enormt alsidigt. Inga-Britta Sundqvist mestrer mange stilarter og er tydeligvis glad for det grønne køkken!

Gedigen grundbog
Bogen lever til fulde op til dens undertitel: Grundbog. Det er en rigtig interessant bog at læse i, og den er mindst lige så god at tage med ud i køkkenet. For personer, der ønsker en kostomlægning i retning mod en mere sundt, grønt, miljørigtig og etisk forsvarligt valg, er vegetarisk kost det rette valg. Inga-Britta Sundqvist deler dygtigt og gavmildt ud af al sin viden om vegetarisk kost og levevis. Her er bud på kost til børn og teenagere, forslag til sunde drikke og noget så herligt som en fyldestgørende levnedsmiddeltabel, som er rigtig fin at have i huset. Bogen spænder som sagt over mangt og meget, hvilket i sidste ende også bliver bogens problem: den vil så meget godt og er så fyldig, at det indimellem bliver lidt tungt og besværligt at finde de opskrifter og informationer, man gerne vil benytte. Heldigvis har bogen et fantastisk godt registerapparat, hvor det er muligt at slå op i dels et sagregister og dels et opskriftsregister, der er delt op i emner.

Vegetarkøkkenets bedste råvare
Det er altid rart at se en kogebog, hvor tofu og vegetter (vegetarisk synonym for plantefrikadeller) får lov at træde flot frem sammen med bælgfrugter, nødder og frø, der alt sammen er meget vigtige elementer i en god, sund og afbalanceret vegetarisk kost. God grøn mad, der smager dejligt, og er nem at lave - selv for novicer!

Små spørgsmålstegn
En lille anke drejer sig om opskrifterne med ost. I kogebogen er der et afsnit med osteopskrifter. Her ser jeg til min beklagelse, at der ikke informeres om, at ost kan indeholde animalsk osteløbe (enzym fra ko- og kalvemaver; dvs. fra døde dyr). Det undrer mig. Især når Inga-Britta Sundqvist konsekvent bruger agar-agar frem for gelatine.
Jeg kan også undre mig over, hvorfor i alverden den dygtige forfatter vælger at bruge en halv tube Tartex (sojapostej) i en opskrift på noget så klassisk som falafler. Det er og bliver en gåde. Falafler er ganske simple at lave ud af kikærter, løg og hvidløg. Hvilken evne Tartex har, forstår jeg som sagt ikke, og jeg mener også, det gør retten meget dyre at lave og får nybegyndere til at synes, at det er besværligt at købe ind til vegetarisk madlavning. Synd!

Jeg ville personligt ønske, at der havde været plads til, at alle vores gode gamle danske grøntsager som kål og rodfrugter også fik lov til at brillere, men sådan er det desværre ikke helt. Lidt mærkeligt, når Inga-Britta Sundqvist selv bor i et køligt nordeuropæisk land, hvor der er så rigeligt af smagfulde og prisvenlige kål og rodfrugter. Lad os se, hvad Inga-Britta Sundqvist kan trylle ud af dem til næste udgave!

Sund mad
Inga-Britta Sundqvist har med sine energisupper, en uovertruffen opskrift på Davids svampevegetter og en pikant linseret fra Mellemøsten vundet mine gæsters hjerter, siden jeg lærte hendes kogebog at kende. Det er efterhånden adskillige år siden, bogen blev skrevet og udgivet første gang, men der er tale om gedigen vegetarmad til hverdagen især.

På højde med Sarah Browns klassiker
Alt i alt synes jeg, der her er tale om en herlig bog til madlavning og specielt i forhold til viden om vegetarisk kost og ernæring generelt.
Vegetarisk kogebog får mig til at tænke på min gode gamle vegetarkogebog af Sarah Brown, som den minder en del om. Bogen er her bearbejdet i en 4. let bearbejdet udgave og er således på gaden med ny flot forside.

Med Vegetarisk kogebog i favnen kan du få mange timers spændende og lærerig læsning foruden en masse spændende madoplevelser!

God tur i boghandlen!
Nønne Lønne Votborg

Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^